1. Nieuws

  Ook Nederland – Japan in 3D ongecodeerd via satelliet te bekijken

  Hoezo geen WK in 3D in Nederland te bekijken? Ook de tweede wedstrijd van het Nederlands Elftal is vanmiddag ongecodeerd in 3D via de satelliet te ontvangen.
  Jarco Kriek
  19 juni 2010
  comments 0
  Ook Nederland – Japan in 3D ongecodeerd via satelliet te bekijken

  Na de wedstrijd Nederland – Denemarken is ook de tweede wedstrijd van het Nederlands Elftal tijdens het WK voetbal in 3D via de satelliet te ontvangen. De trotse bezitter van een 3D-televisie moet wel een schotelantenne hebben die is uitgericht op 10 oost.

  In Nederland leek het WK kijken in 3D een gepasseerd station toen bleek dat de NOS geen interesse had om de hoge meerkosten per uitgezonden wedstrijd in 3D aan de FIFA te willen overmaken. Hierdoor konden de geïnteresseerde televisieaanbieders Ziggo en UPC geen WK wedstrijden in 3D aanbieden. De satellietkijker heeft echter wat betreft 3D nu dan toch een voorsprong op anderen in Nederland. Naar nu blijkt worden vele WK voetbalwedstrijden in 3D ongecodeerd via de satelliet uitgezonden. Deze aanvoerfeeds zijn bestemt voor Europese televisieaanbieders die het WK wel in 3D aan de abonnees aanbieden. Heeft men dus een schotelinstallatie die draaibaar is of een vaste schotelinstallatie die meerdere satellieten tegelijk kan ontvangen dan is de kans groot dat men toch dagelijks in 3D naar WK voetbalwedstrijden kan kijken.

  Net als Nederland – Denemarken wordt vanmiddag ook Nederland – Japan ongecodeerd in 3D naar Europa aangevoerd via dezelfde transponder op de Eutelsat W2A satelliet. Het gaat hier om de frequentie 12725 GHz Horizontaal met een symbolrate van 20665 in de DVB-S2/8PSK modus. Voor het bekijken van deze aanvoerfeed is een HD-satellietontvanger nodig.


  3D3D-TVWK voetbalHDTVNOSUPCZiggo

  Reacties

 1. TV-TIP Alleen op de wereld

  Alleen op de wereld
  NPO 3 om 18:00 uur
  Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen die wordt opgevoed door Betty. Als hij elf jaar is komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Maar is Jerome wel zo blij met Remi?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov.

  Zappen.blog.nl