Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ook Rekam volledig digitaal

    Het heeft twee maanden langer geduurd dan vooraf gepland was. Maar in de laatste week van 2010 heeft ook kabelaar Rekam de stekker uit analoge kabeltelevisie getrokken.
    Jarco Kriek
    2 januari 2011
    comments 0
    Ook Rekam volledig digitaal

    Rekam stelde op 10 oktober 2010 (10-10-10) de volledige uitschakeling van analoge televisie op haar kabelnetwerk nog uit. Oorzaak waren leveringsproblemen van een kleine digitale DVB-T ontvanger dat bij oudere televisies en televisies gebruikt op de slaapkamer als oplossing moest dienen.

    Nu deze leveringsproblemen zijn opgelost en de DVB-T scartontvangers al langere tijd alweer vanuit voorraad leverbaar zijn heeft Rekam in de laatste week van 2010 alsnog de stekker uit analoge televisie gehaald. De Rekam-abonnee kan alleen nog maar van digitale televisie genieten. Rekam is vooral actief in Midden-Holland in de omgeving van Gouda. Rekam geeft op dit moment ruim veertig televisiezenders via haar kabelnetwerk door. Op 10-10-10 ging Caiway als eerste Nederlandse kabelaar al geheel digitaal. Rekam krijgt het televisiesignaal overigens aangeleverd van Caiway. Net als Caiway wordt het zenderaanbod ongecodeerd via het eigen kabelnetwerk aangeleverd. Rekam-abonnees die in bezit zijn van een nieuwere televisie met ingebouwde digitale kabeltuner kunnen dus zonder Common Interface module en smartcard direct via de televisie naar het digitale televisieaanbod kijken.

    Rekam verhoogt ook in 2011 haar abonnementstarief niet. Dat blijft € 6,60 per maand, ongeacht het aantal televisietoestellen dat men digitaal in huis gebruikt. Rekam is daarmee de goedkoopste aanbieder van televisiezenders. Naast het digitale aanbod van Rekam is het ook mogelijk om via Caiway op extra digitale zenders te abonneren; hiervoor is wel een speciale ontvanger en smart card nodig.

    Aanvankelijk zou de analoge televisiedistributie beëindigd worden op 10 oktober 2010. Op die dag wilde Rekam de ruime overgangstermijn, de digitalisering is begonnen in 2007, afsluiten. Het bleek echter dat veel abonnees met het aanpassen va hun tweede of derde toestel tot het laatste moment gewacht hebben. Door de uitschakeling van de analoge doorgifte enkele weken uit te stellen is Rekam aan de wens van de abonnees tegemoet gekomen.

    Rekam is zich tevens aan het profileren als televisieaanbieder via glasvezel. Rekam heeft de nieuwe woningen van de woningbouwvereniging Oudewater aan de Kokos in Oudewater aangesloten op haar glasvezelnet. De bewoners aan de Kokos hebben daarmee de primeur om als eerste in Midden-Holland een woning met een volledige glasvezelverbinding te hebben.


    RekamanaloogdigitaalCaiwayglasvezel

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview