1. Nieuws

  Oostduitse omroep in financiële problemen

  De zender Rundfunk Berlin Brandenburg uit het oosten van Duitsland kampt met grote financiële moeilijkheden en trekt aan de noodrem.
  Jan-Hein Visser
  2 oktober 2008
  comments 0
  Oostduitse omroep in financiële problemen
  De RBB ofwel Rundfunk Berlin Brandenburg bestaat sinds 2003 maar ondanks een fusie indertijd  van de ORB (Ostdeutscher Rundfunk Brandenburg) en de SFB (Sender Freies Berlin) krijgt de omroep nog altijd haar budget niet rond.

  De RBB stelde eerder dit jaar dat zij ten opzichte van andere Duitse publieke regiozenders worden achtergesteld en veel te weinig geld geld krijgen om programma's te maken. De hoofdproblematiek ligt echter in het feit dat er erg veel kijkers zijn die geen kijk-en luistergeld hoeven te betalen.

  In de regio Berlin-Brandenburg is de werkloosheid namelijk erg hoog en veel inkomens te laag zodat al deze kijkers deze 'Gebühren' worden kwijtgescholden. Maar liefst 14,5 % van alle huishoudens in deze regio draagt daarom niet bij aan de financiering van hun publieke omroep.

  Dit levert de RBB naar eigen zeggen een verlies op van tientallen miljoenen Euro's en bovendien stelt de RBB nog eens een paar miljoen Euro te missen vanwege het grote aantal opzettelijke zwartkijkers. De omroep heeft intussen Radio Multikulti al wegbezuinigd en denkt na over verdere maatregelen.

  RBB

  Reacties

 1. TV-TIP Alleen op de wereld

  Alleen op de wereld
  NPO 3 om 18:00 uur
  Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen die wordt opgevoed door Betty. Als hij elf jaar is komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Maar is Jerome wel zo blij met Remi?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov.

  Zappen.blog.nl