1. Nieuws

  Oostduitse omroep in financiële problemen

  De zender Rundfunk Berlin Brandenburg uit het oosten van Duitsland kampt met grote financiële moeilijkheden en trekt aan de noodrem.
  Jan-Hein Visser
  2 oktober 2008
  comments 0
  Oostduitse omroep in financiële problemen
  De RBB ofwel Rundfunk Berlin Brandenburg bestaat sinds 2003 maar ondanks een fusie indertijd  van de ORB (Ostdeutscher Rundfunk Brandenburg) en de SFB (Sender Freies Berlin) krijgt de omroep nog altijd haar budget niet rond.

  De RBB stelde eerder dit jaar dat zij ten opzichte van andere Duitse publieke regiozenders worden achtergesteld en veel te weinig geld geld krijgen om programma's te maken. De hoofdproblematiek ligt echter in het feit dat er erg veel kijkers zijn die geen kijk-en luistergeld hoeven te betalen.

  In de regio Berlin-Brandenburg is de werkloosheid namelijk erg hoog en veel inkomens te laag zodat al deze kijkers deze 'Gebühren' worden kwijtgescholden. Maar liefst 14,5 % van alle huishoudens in deze regio draagt daarom niet bij aan de financiering van hun publieke omroep.

  Dit levert de RBB naar eigen zeggen een verlies op van tientallen miljoenen Euro's en bovendien stelt de RBB nog eens een paar miljoen Euro te missen vanwege het grote aantal opzettelijke zwartkijkers. De omroep heeft intussen Radio Multikulti al wegbezuinigd en denkt na over verdere maatregelen.

  RBB

  Reacties

 1. TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: The Rise of Cobra

  G.I. Joe: The Rise of Cobra
  RTL 7 om 20:30 uur
  Van de Egyptische woestijn tot diep onder ijskappen van de pool, gaat het elite G.I. Joe team met futuristische spionage en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte wapenhandelaar Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos.

  Zappen.blog.nl