Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Oppositie verzet zich tegen plannen VVD

    De Tweede Kamer vergadert maandag over de mediabegroting voor 2013. Oppositiepartijen SP en Christenunie verzetten zich tegen voorgenomen bezuinigingen bij de media.
    Jan-Hein Visser
    10 december 2012
    comments 0
    Oppositie verzet zich tegen plannen VVD
    De Tweede Kamer vergadert maandag over de mediabegroting voor 2013. Oppositiepartijen SP en Christenunie verzetten zich tegen voorgenomen bezuinigingen bij de media.

    De Christenunie zet zich in voor de kleine levensbeschouwelijke omroepen en is het niet eens met de plannen van de coalitie. Volgens de partij is er in mediabegroting voldoende ruimte om het voortbestaan van deze omroepen te garanderen. De Socialistische Partij (SP) wil op haar beurt het Mediafonds behouden en verzet zich daarmee tegen het plan van het kabinet om dit fonds op te heffen.

    Actie voor behoud Mediafonds

    Het zit het Mediafonds niet mee de laatste tijd. Afgelopen weekeinde kroop men door het oog van de naald bij een grote brand in een naburig pand. Welhaast symbolisch voor de werkelijke dreiging van totale opheffing. Namens een aantal documentairemakers zal er dan ook maandag een petitie (getekend door meer dan achtduizend mensen) voor behoud van het fonds worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Ook is er een brief gestuurd aan de Kamerleden van de vaste Commissie Media, waarin het Dutch Directors Guild nogmaals uitlegt waarom het fonds behouden moet blijven. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: "Als de regering kwaliteit wil bij de publieke omroep, moet je deze voorzieningen niet afbreken, maar koesteren."
    BezuinigingenMediafondsSPChristenunieRKKIkonVVD

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview