Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Opta loopt achter ontwikkelingen TV-markt aan

    De Opta loopt met haar plannen voor het openstellen van de analoge kabel achter de ontwikkelingen aan. Dit vinden de kabelbedrijven.
    Jan-Hein Visser
    24 september 2008
    comments 0
    Opta loopt achter ontwikkelingen TV-markt aan
    De Opta, een toezichthouder op de markt voor telecommunicatie heeft de nodige kritiek gekregen op haar plannen om de analoge kabel open te stellen voor andere aanbieders.

    Met name NL Kabel, waarin de grote kabelmaatschappijen zijn vertegenwoordigd verzet zich fel. Dit is begrijpelijk omdat daarin ook UPC en Ziggo zijn vertegenwoordigd die grote belangen hebben. Deze bedrijven bezitten de meeste (kabel)aansluitingen in Nederland.

    NL Kabel vindt de maatregelen achterhaald en wijst erop dat het belang van de analoge televisie afneemt, ten gunste van de digitale tv. Hierdoor is volgens hen de concurrentie op de televisiemarkt de laatste drie jaar al op gang gekomen.

    Ook KPN vind de plannen tegenstrijdig omdat zij eerder geen toestemming kregen om op de kabel te komen. Het bedrijf investeert fors in Digitenne maar vooral IPTV (Glasvezel) en de Opta stelde ook dat KPN hierin moet blijven investeren en daarom geen toegang tot de kabel krijgt.

    De andere grote speler op de TV-markt, CanalDigitaal Satelliet, liet weten op de plannen van de Opta momenteel geen commentaar te hebben. CanalDigitaal biedt via de satelliet in Nederland digitale televisie aan en net als KPN al een concurrent voor de kabelbedrijven die echter nog lang niet hun leidende positie bedreigt.
    OptaKPNNL KabelCanalDigitaalUPCZiggo

    Reacties