1. Nieuws

  Opvolger HDTV niet vóór 2025 te koop

  De eerste experimentele uitzendingen met Ultra-HD, een mogelijke opvolger van HDTV, zijn deze maand gehouden. De consument moet echter zeker nog wachten tot 2025.
  Jarco Kriek
  15 juli 2007
  comments 0
  Opvolger HDTV niet vóór 2025 te koop

  De Japanse ondernemingen NHK en NTT Communications hebben deze maand voor het eerst experimentele uitzendingen gehouden met Ultra-HD, de mogelijke opvolger van HDTV.

  Ultra-HD ondersteunt beeldoverdrachten met een snelheid van maximaal 24 gigabite per seconde. De nieuwe HD-uitzendstandaard heeft met zijn 33.177.600 beeldpunten, die een maximale beeldresolutie van 7680 x 4320 pixels mogelijk maakt, meer dan 13 keer zoveel beeldpunten als bij de beste beeldresolutiebij de huidige HDTV-standaard (1080p). Ook de digitale audio van Ultra-HD is superieur ten opzichte van HDTV. Met Ultra-HD is het mogelijk om 22 kanalen audio en twee subwoofer-kanalen aan te sturen.

  Deze geteste versie van Ultra-HD is een verbeterde versie van een eerder type dat in 2006 op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas door beide bedrijven is gepresenteerd. Dit model had minder beeldpunten tot zijn beschikking en was 'slechts' vier maal beter dan de huidige prestaties van HDTV.

  HDTV fanaten hebben overigens nog even de tijd om door te sparen voordat het nieuwe beeldwonder te koop zal zijn. Beide Japanse bedrijven verwachten dat de eerste modellen van Ultra-HD pas in 2025 op de consumentenmarkt beschikbaar zullen komen.
  Ultra-HDNHKNTT Communications

  Reacties

 1. TV-TIP Alleen op de wereld

  Alleen op de wereld
  NPO 3 om 18:00 uur
  Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen die wordt opgevoed door Betty. Als hij elf jaar is komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Maar is Jerome wel zo blij met Remi?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstrijd van de UEFA Champions League: PSV - FC Rostov.

  Zappen.blog.nl