1. Nieuws

  Opvolger HDTV niet vóór 2025 te koop

  De eerste experimentele uitzendingen met Ultra-HD, een mogelijke opvolger van HDTV, zijn deze maand gehouden. De consument moet echter zeker nog wachten tot 2025.
  Jarco Kriek
  15 juli 2007
  comments 0
  Opvolger HDTV niet vóór 2025 te koop

  De Japanse ondernemingen NHK en NTT Communications hebben deze maand voor het eerst experimentele uitzendingen gehouden met Ultra-HD, de mogelijke opvolger van HDTV.

  Ultra-HD ondersteunt beeldoverdrachten met een snelheid van maximaal 24 gigabite per seconde. De nieuwe HD-uitzendstandaard heeft met zijn 33.177.600 beeldpunten, die een maximale beeldresolutie van 7680 x 4320 pixels mogelijk maakt, meer dan 13 keer zoveel beeldpunten als bij de beste beeldresolutiebij de huidige HDTV-standaard (1080p). Ook de digitale audio van Ultra-HD is superieur ten opzichte van HDTV. Met Ultra-HD is het mogelijk om 22 kanalen audio en twee subwoofer-kanalen aan te sturen.

  Deze geteste versie van Ultra-HD is een verbeterde versie van een eerder type dat in 2006 op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas door beide bedrijven is gepresenteerd. Dit model had minder beeldpunten tot zijn beschikking en was 'slechts' vier maal beter dan de huidige prestaties van HDTV.

  HDTV fanaten hebben overigens nog even de tijd om door te sparen voordat het nieuwe beeldwonder te koop zal zijn. Beide Japanse bedrijven verwachten dat de eerste modellen van Ultra-HD pas in 2025 op de consumentenmarkt beschikbaar zullen komen.
  Ultra-HDNHKNTT Communications

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl