Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Philips gaat connected TV platformen SMART TV en NET TV uitbreiden

    Philips stopt dan wel de zelfstandige producties van televisies. Het bedrijf keert zeker de televisie niet de rug toe. Het gaat dit jaar bijvoorbeeld veel investeren om de eigen interactieve platformen uit te breiden.
    Jarco Kriek
    1 mei 2011
    comments 0
    Philips gaat connected TV platformen SMART TV en NET TV uitbreiden

    Philips stopt dan wel de zelfstandige producties van televisies. Het bedrijf keert zeker de televisie niet de rug toe. Het gaat dit jaar bijvoorbeeld veel investeren om de eigen interactieve platformen SMART TV en NET TV uit te breiden.

    SMART TV is het nieuwe digitale interactieve platform dat beschikbaar is via de Philips televisiemodellen uit 2011 die beschikken over netwerk- en internetmogelijkheden, ook wel connected TV genoemd. Dat wil overigens niet zeggen dat de komst van SMART TV ook het einde voor NET TV – dat beschikbaar is om oudere Philips televisiemodellen uit 2009 en 2010 – gaat inluiden. SMART TV biedt echter wel meer mogelijkheden. Om bezitters van televisies die SMART TV nog niet ondersteunen toch niet te verplichten om een nieuwe televisie te laten kopen gaat Philips in 2011 een losse SMART TV decoder op de markt brengen. Deze gaat rond de 150 euro kosten en kan op elke platte televisie – ongeacht welk merk – worden aangesloten.

    Om SMART TV en NET TV aantrekkelijker te maken gaat men het aantal beschikbare applicaties (apps) dit jaar verder uitbreiden. Uiteindelijk moeten er rond de 400 apps in een speciale Philips Appstore – die natuurlijk via de connected TV te benaderen is – beschikbaar komen. Philips wil daarbij wel de eindcontrole houden maar gaat later dit jaar wel een zogenaamde SDK-toolkit vrijgeven. Hiermee kunnen programmeurs eigen applicaties voor SMART TV en NET TV maken.

    PhilipsSMART TVNET TVconnected TV

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview