1. Nieuws

  Piet Römer herdacht tijdens Televizier gala

  De in januari overleden acteur Piet Römer krijgt een speciaal eerbetoon op het 47e Gouden Televizier-Ring gala. Van de vele series waarin hij speelde, wonnen er drie een ring.
  Jan-Hein Visser
  19 oktober 2012
  comments 0
  Piet Römer herdacht tijdens Televizier gala
  De in januari overleden acteur Piet Römer krijgt een speciaal eerbetoon op het 47e Gouden Televizier-Ring gala. Van de vele series waarin hij speelde, wonnen er drie een ring.

  Vrijdagavond 19 oktober zal op Nederland 1 het gala live worden uitgezonden. In het Nederlandse medialand wordt al flink gespeculeerd over mogelijke winnaars. Zo wordt onder meer Ali B. getipt, maar ook Art Rooijakkers en Wendy van Dijk.

  Eerbetoon Römer

  Tijdens de uitreiking zal om Römer te herdenken een filmpje worden vertoond. Daarop is te zien hoe veel van Römers collega's met elkaar herinneringen ophalen over diens leven. Het filmpje is opgenomen in de vaste Baantjerkroeg café Lowietje in de Amsterdamse Jordaan. De kroeg stond centraal in de politieserie Baantjer, waarin Piet Römer de hoofdrol speelde.

  Ook theathershow Baantjer

  Van de serie Baantjer zelf komt volgend jaar ook een theatershow. De tv-serie over rechercheur De Kock en zijn collega Vledder, gebaseerd op de boeken van Appie Baantjer, wordt ook vertaald naar het theater. De show, afkomstig uit de koker van Ivo Niehe Producties, is volgend jaar te zien. De beroemde serie kwam van 1995 tot en met 2006 op de Nederlandse tv en wordt nog vaak herhaald.
  BaantjerPiet RömerTelevizier RingAvroLinda de MolWendy van Dijk

  Reacties

 1. TV-TIP Vertigo

  Vertigo
  BBC two om 15:00 uur
  When ex-police officer John Ferguson, who suffers from an intense fear of heights, is hired to trail an old friend's wife, he gradually becomes obsessed with the woman and increasingly intervenes in her life.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De TV kantine

  De TV kantine
  RTL 4 om 19:58 uur
  Persiflageprogramma waarin Carlo Boszhard en Irene Moors wekelijks bekend Nederland uitvergroten. Het duo ondergaat opnieuw talloze spectaculaire transformaties die tot in detail zijn uitgewerkt.

  Zappen.blog.nl