1. Nieuws

  Piet Römer overleden, aangepaste programmering RTL 4, Nederland 1 en Best 24

  De Nederlandse acteur Piet Römer is in Amsterdam overleden. Römer was liefst elf jaar in Baantjer te zien als rechercheur De Cock. RTL 4, Nederland 1 en Best 24 passen vanavond hun programmering aan.
  17 januari 2012
  comments 0
  Piet Römer overleden, aangepaste programmering RTL 4, Nederland 1 en Best 24
  Foto: ANP

  De Nederlandse acteur Piet Römer is in Amsterdam overleden. Römer was liefst elf jaar in Baantjer te zien als rechercheur De Cock. RTL 4, Nederland 1 en Best 24 passen vanavond hun programmering aan.

  RTL 4 zendt vanavond als hommage aan de acteur twee uitzendingen van de politieserie uit. Deze beginnen om half tien. Ook vanavond om 00.10 uur wordt op Nederland 1 het TV-monument over Piet Römer uitgezonden op Nederland 1. Een eerder vandaag aangekondigde herhaling van een aflevering van Villa Felderhof die vanavond om 20.30 gepland stond is op verzoek van de familie van Piet Römer door de NCRV uit de programmering van Nederland 1 geschrapt. Digitaal themakanaal Best 24 zendt vanavond om 18.40, 20.30 en 01.40 uur eveneens het TV-monument over Piet Römer uit

  Piet Römer werd op 2 april 1928 met zijn eeneiige tweelingbroer Paul, geboren in Amsterdam. Hij werd bekend door series als Stiefbeen en Zoon en 't Schaep met de 5 pooten. Beide series wonnen een Televizierring. De Amsterdamse acteur speelde daarnaast in meer dan twintig films en zestig theaterproducties. Zowel uit het klassieke repertoire als uit het lichte genre heeft hij prachtige rollen op zijn naam staan. Hij speelde in 1952 al zijn eerste toneelrol en sinds het eind van de jaren 60 was hij niet meer weg te denken uit Nederlandse tv-producties. In 1969 en 1970 had hij ook als zanger succes met de hits We Benne Op De Wereld Om Mekaar Te Helpen, Niewaar?, Het zal je kind maar wezen en Als je mekaar niet meer vertrouwen kan, samen met Adèle Bloemendaal en Leen Jongewaard.

  Voor de jeugd trad hij op als presentator van ‘t Spant erom en natuurlijk was de rol van hoofdpiet bij de aankomst van Sinterklaas een onvergetelijke want dat deed hij liefst 16 jaar lang tot 1984. De grootste roem en ook deels internationale bekendheid vergaart Piet Römer echter als Amsterdamse rechercheur Jurriaan de Cock (met C. O. C. K.) in de televisiereeks Baantjer, waarvoor hij, als enige in Nederland, een derde Gouden Televizier-Ring ontving. In 2007 werd Römer ereburger van Amsterdam en kreeg hij de Bronzen Legpenning, omdat hij met zijn rol van De Cock het imago van de Amsterdamse politie zou hebben opgevijzeld.  Piet Römer, die al lang ziek was, overleed in de nacht van 16 op 17 januari 2012 in zijn slaap. Hij is 83 jaar geworden.

  Piet RömerRTL 4Nederland 1Best 24BaantjerVilla FelderhofTV-monumentoverleden

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl