1. Nieuws

  Piratenpartij doet aangifte tegen CanalDigitaal

  De Nederlandse piratenpartij zegt aangifte tegen televisieaanbieder gedaan te hebben. Deze week maakte CanalDigitaal aan Totaal TV bekend dat men een grote actie tegen cardsharing heeft uitgevoerd.
  Jarco Kriek
  23 augustus 2011
  comments 0
  Piratenpartij doet aangifte tegen CanalDigitaal

  De Nederlandse piratenpartij zegt aangifte tegen televisieaanbieder gedaan te hebben. Deze week maakte CanalDigitaal aan Totaal TV bekend dat men een grote actie tegen cardsharing heeft uitgevoerd.

  Eind verleden week maakte de internetsite Tweakers.net op basis van anonieme bronnen bekend dat CanalDigitaal een derde partij opdracht te hebben gegeven om het als illegaal beschouwde cardsharing op te sporen. Bij cardsharing voor een smartcard met daaraan gekoppeld abonnement via een thuisnetwerk of het internet met andere gebruikers gedeeld. Hierdoor kunnen gebruikers van meerdere satellietontvangers met gebruikmaking van één abonnement naar de gecodeerd en hierdoor auteursrechtelijk beschermde uitgezonden televisiekanalen gekeken worden. Op welke manier het moederbedrijf van CanalDigitaal – het Luxemburgse M7 Group S.A – aan informatie is gekomen dat met de 50 nu afgesloten smartcards cardshare-activiteiten heeft plaatsgevonden wil men tegenover Totaal TV – mede gelet op een mogelijk juridisch vervolgtraject – niet zeggen.

  De piratenpartij zegt in een persbericht toch te weten hoe CanalDigitaal aan deze informatie komt. Daarbij wordt CanalDigitaal zelfs internationaal georganiseerde misdaad verweten: "Een week geleden heeft CanalDigitaal middels Tweakers.net bekend gemaakt middels een buitenlandse derde partij grootschalige computervredebreuk te hebben gepleegd. Gezien de Nederlandse Politie direct in de bres springt wanneer gemaskerde 16 jarige pubers met internetspeeltjes een Amerikaans bedrijf lastig vallen, is het volgens de Piratenpartij niet meer dan redelijk de Politie te verzoeken onderzoek te doen naar de internationaal georganiseerde misdaad zoals in opdracht van Canal Digitaal is uitgevoerd.” De piratenpartij maakt overigens niet duidelijk waarop men de informatie baseert dat CanalDigitaal een buitenlands bedrijf heeft ingehuurd om informatie te verscharen die tot het deactiveren van 50 smartcards heeft geleid.

  De piratenpartij vervolgt in haar persbericht: "Naar verluidt heeft het door CanalDigitaal ingehuurde bedrijf de opdracht gekregen bij mensen in te breken middels een achterdeur die in het legale decodeerprogramma t.b.v satellietsignaal, "CCCAM" is ingebouwd. Markant detail is dat deze achterdeur tegen betaling door de auteur van CCCAM is gecreëerd in opdracht van CanalDigitaal branchegenoten, of CanalDigitaal zelf.  CCCAM is een softwaremodule waarmee men bijvoorbeeld op een middels "Digital Rights Management" kreupel gemaakte TV ( Denk aan bijv. CI+  ) alsnog video kan opnemen, of de sleutels door kan sturen naar een andere ontvanger, computer, iPad, TV op de slaapkamer dan wel een vriendengroep of de camping in Spanje.”

  De aangifte van de piratenpartij lijkt overigens een juridisch een moeilijke zaak te worden wanneer er geen harde bewijzen naar voren komen dat CanalDigitaal een derde partij opdracht heeft gegeven om computervredebreuk uit te voeren. Ook gaat de piratenpartij vrij lichtvoetig om met het feit dat cardsharing – zeker buiten het eigen huis en ook zoals in het persbericht letterlijk genoemd cardsharen met een vriendenclub – een illegale handeling is. Dit is inmiddels in diverse Europese landen door uitspraken van rechtbanken juridisch bevestigd.

  CanalDigitaalpiratenpartijcardsharingM7 Group S.Aaangifte

  Reacties

 1. TV-TIP Braveheart

  Braveheart
  Net5 om 20:30 uur
  Na zijn zemelige regiedebuut verraste Mel Gibson vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. De Schotse rebellenleider William Wallace verzet zich tegen de wrede Engelse koning Edward I. Deze heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Shadow World

  Shadow World
  NPO 2 morgen om 00:00 uur
  De wereldwijde wapenhandel telt zijn winsten in dollars en zijn verliezen in mensenlevens. In de nasleep van iedere oorlog duiken er weer geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Deze intense docu legt de business van de wereldwijde wapenhandel bloot.