Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Politie maakt jacht op abonnees cardshareserver

    In Duitsland werd onlangs een organisatie opgerold die via cardsharing dertienhonderd abonnees illegaal codeeercodes voor tv- en radiozenders van meerdere Europese tv-aanbieders aanbood.
    Jarco Kriek
    29 juli 2012
    comments 0
    Politie maakt jacht op abonnees cardshareserver

    In Duitsland werd onlangs een organisatie opgerold die via cardsharing dertienhonderd abonnees illegaal – en tegen betaling - codeercodes voor tv- en radiozenders van meerdere Europese tv-aanbieders aanbood.

    Bij deze eerste grote actie tegen cardsharing in Duitsland werd in 23 woningen invallen gedaan. Hierbij werden 26 personen aangehouden en bewijsmateriaal – vooral computers en smartcards – in beslag genomen.

    Jacht op afnemers

    Justitie in Duitsland heeft tegenover Duitse media verklaard dat er voldoende bewijs voor handen is om ook de dertienhonderd abonnees op te sporen en te vervolgen. Het gebruik van cardsharing is in Duitsland strafbaar. Naast een hoge geldstraf kan men een maximale gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd krijgen. Naast het strafrechtelijke traject kunnen abonnees van de opgerolde cardshareserver ook een civielrechtelijke procedure van benadeelden tegemoet zien. Onder meer Sky Deutschland en Kudelski – eigenaar van de Nagravision codering – hebben zich als benadeelde partij bij de Duitse justitie gemeld.
    CardsharingSky DeutschlandSkyNagravisionLinuxDreamboxVU+XtrendClark TechCanalDigitaalTV VlaanderenillegaalserverDuitslandNederlandBelgiëPolen

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview