Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Prijs Ultra HD-televisie wordt fors lager

    De prijzen van de nieuwe generatie Ultra HD-televisies wordt in 2014 fors lager. Ultra HD-televisie wordt op de consumentenmarkt de natuurlijke opvolger van de Full HD-televisie.
    Jarco Kriek
    13 januari 2014
    comments 16
    Prijs Ultra HD-televisie wordt fors lager
    De prijzen van de nieuwe generatie Ultra HD-televisies wordt in 2014 fors lager. Ultra HD-televisie wordt op de consumentenmarkt de natuurlijke opvolger van de Full HD-televisie.

    Om de Ultra HD-televisie voor een breed publiek beschikbaar te maken, kelderen de prijzen in 2014 fors. Instapmodellen van bekende fabrikanten krijgen hierdoor een prijs van rond de tweeduizend euro. Dat is meer dan de helft van de huidige prijsstelling. Een Ultra HD-televisie heeft een beeldresolutie van 3840 x 2160 pixels. Hiermee bereikt men een vier maal betere beeldkwaliteit als de huidige Full HD-televisie. 

    Prijzen onder druk

    NU.nl peilde bij televisiefabrikanten tijdens de CES elektronicabeurs in Las Vegas de stemming. LG verwacht dat de prijs van een 55 inch Ultra HD-televisie in het komend jaar naar de prijs van de huidige Full HD-televisie gaat zakken. Die prijs ligt rond de 2500 euro. Samsung sluit zich bij de toekomstverwachting van LG aan. Concurrent TP Vision – dat televisies onder de merknaam Philips op de markt brengt – verwacht dat hun nieuwe instapmodellen Ultra HD-televisie veel lager dan 2500 euro geprijsd zijn.
    Ultra HDUltra HD-televisieUHDTVtelevisieFull HDCES4K8KLGSamsungTP VisionPhilips

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview