Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Problemen met ontvangst BravaNL, Slam!TV en TV 538 bij UPC

    UPC voegde vorige week drie muziekzenders toe aan het digitale pakket. Echter niet alle abonnees kunnen genieten van Slam!TV of BravaNL terwijl het met de uitzendingen van TV538 volstrekt knudde is.
    Jan-Hein Visser
    10 juli 2011
    comments 0
    Problemen met ontvangst BravaNL, Slam!TV en TV 538 bij UPC
    UPC voegde vorige week drie muziekzenders toe aan het digitale pakket. Echter niet alle abonnees kunnen genieten van Slam!TV of BravaNL terwijl het met de uitzendingen van TV538 volstrekt knudde is.

    Het probleem voor een bepaalde groep abonnees met de slechte of geheel onmogelijke ontvangst van Slam!TV en BravaNL ligt in de gebruikte frequentie. Deze zenders zijn toegevoegd op de multiplex waar recent ook BBC HD startte. Ook een aantal UPC HD Abonees had toen al problemen en dat had meestal te maken met het feit dat de wandcontactdoos de frequenties niet goed scheidt en dus moet worden vervangen door een juist model. Dit probleem doet zich nu dus ook voor bij steeds meer abonnees die geen HD maar wel digitale tv van UPC afnemen.

    De oplossing ligt in de meeste gevallen bij het aanschaffen van de juiste wandcontactdoos (UPC is overigens voor dit eerste abonnee overname punt in huis verantwoordelijk). Die contactdoos moet beslist een model zijn (Kabelkeur!) met de juiste specificaties. De TV uitgang moet namelijk de frequenties op 124 en 132 Mhz. ook op de juiste manier scheiden van de radio-uitgang. Met klem merkt onze redactie nog eens op dat alle goedkope, alle merkloze, alle bouwmarkt-inbouwdozen het beste kunnen worden vermeden.

    De ontvangstproblemen rondom TV538 zijn van een ander kaliber en treffen alle UPC abonnees die digitaal kijken. UPC kondigde met enige trots aan dat TV538 exclusief bij hen te zien is maar de beeldkwaliteit van de zender is slecht. De eerste week is een technische aanfluiting waarbij het beeld alle mogelijke vormen van storing al heeft gehad of zelfs tijden op zwart bleef staan.


    Slam!TVBravaNLBBC HDUPCTV 538

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview