Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Programmaraad Flevoland wil Poolse zender op UPC kabel

    De programmaraad in Flevoland wil dat kabelmaatschappij een Poolse zender gaat doorgeven. Daarmee worden volgens de programmaraad Poolse agrarische seizoenarbeiders bediend.
    Jan-Hein Visser
    23 september 2011
    comments 0
    Programmaraad Flevoland wil Poolse zender op UPC kabel
    De programmaraad in Flevoland wil dat kabelmaatschappij een Poolse zender gaat doorgeven. Daarmee worden volgens de programmaraad Poolse agrarische seizoenarbeiders bediend. Overigens geeft kabelmaatschappij Caiway al tijden de Poolse televisie door.

    Caiway doet dit via het basispakket dat overigens enkel digitaal kan worden bekeken. Ook in het Westland, waar Caiway de kabelexploitant is, zijn veel Poolse arbeiders actief in de agrarische sector en mede daarom is TV Polonia er al langer deel van het kabelpakket. Ook in België is een Poolse zender meestal via de kabel te verkrijgen maar in Nederland is dit zelden het geval.

    Mede daarom grijpen Polen die tijdelijk in Nederland aan het werk zijn over het algemeen terug op satellietontvangst omdat via de Astra of Hotbird vrijwel alles is te ontvangen. De programmaraad van Flevoland denkt echter dat de Poolse seizoenarbeiders behoefte hebben aan radiozender die ze dan via het (analoog) radio-aanbod kunnen ontvangen indien ze zich abonneren op UPC.

    De programmaraad onderzoekt momenteel welke zender hiervoor in aanmerking kan komen maar wil ook graag weten wat de abonnees in Flevoland van het idee vinden. Het is niet duidelijk of daarbij ook pogingen zijn ondernomen juist de Polen zelf hierover te benaderen. Meer informatie is te vinden via http://www.programmaraadflevoland.nl/
    UPCFlevolandTV PoloniaPolenProgrammaraadCaiway

    Reacties