Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Programmaraad Limburg wacht reactie Ziggo af

    De programmaraad Limburg wil eerst van kabelbedrijf Ziggo horen wat zij als zwaarwegende redenen aanvoert om het bindend televisieadvies van de programmaraad aan de kant te schuiven.
    Jarco Kriek
    10 mei 2011
    comments 0
    Programmaraad Limburg wacht reactie Ziggo af

    De programmaraad Limburg wil eerst van kabelbedrijf Ziggo horen wat zij als zwaarwegende redenen aanvoert om het bindend televisieadvies van de programmaraad aan de kant te schuiven.

    Ziggo wil in Limburg de Duitse televisiezenders ZDF en WDR en de Engelse televisiezender BBC2 uit het analoge zenderaanbod verwijderen. Dit ondanks dat deze televisiezenders in het bindend advies van de programmaraad Limburg staan. Dit bindend advies bestaat uit 7 must carry zenders, te weten drie Nederlandse publieke televisiekanalen, de twee Vlaamse publieke televisiekanalen, de regionale televisiezender en de lokale televisiezender. Daarnaast kunnen programmaraden de kabelaars Ziggo en UPC 8 televisiezenders bindend adviseren. Alleen met zwaarwegende reden kan het kabelbedrijf het bindend advies van één of meer van deze 8 televisiezenders negeren.

    In Limburg heeft Ziggo aan haar klanten kenbaar gemaakt dat men ZDF, WDR en BBC2 in de directe toekomst niet meer analoog gaat doorgeven. Alle zenders zijn echter wel door de programmaraad bindend geadviseerd. De drie televisiezenders blijven wel – en zonder meerkosten met betrekking tot het maandelijkse abonnement – digitaal bij Ziggo beschikbaar.

    De programmaraad Limburg wacht nu eerst het antwoord met mogelijk zwaarwegende redenen van Ziggo af. Dit is overigens een formele houding van de programmaraad Limburg. Men kan pas naar het Commissariaat voor de Media om beoordeling van het geschil stappen als Ziggo binnen een vastgestelde termijn op vragen van de programmaraad heeft geantwoord. Eerder antwoordde Ziggo woordvoerder Gradus Vos hierover aan TotaalTV: "Daar waar mogelijk proberen wij de voorkeur van de kijkers te volgen. In geval van Limburg voldoet het advies van de programmaraad ons inziens niet aan de vereisten zoals deze volgen uit de mediawet en de geldende jurisprudentie. Ziggo heeft daarom op basis van de voorkeur van de kijker en de diversiteit van het aanbod zelf de keuze gemaakt.”

    Ziggoprogrammaraad Limburgprogrammaraadkabelraden.nl

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview