Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Programmaraad Zeeland wil versnelde digitalisering

    Terwijl veel programmaraden in de laatste dagen van hun bestaan blijven hameren op instandhouden of uitbreiden van analoge tv, pleit Programmaraad Zeeland juist voor versnelde digitalisering.
    Jan-Hein Visser
    14 maart 2013
    comments 1
    Programmaraad Zeeland wil versnelde digitalisering
    Terwijl veel programmaraden in de laatste dagen van hun bestaan blijven hameren op instandhouden of uitbreiden van analoge tv, pleit Programmaraad Zeeland juist voor versnelde digitalisering.

    Delta biedt in Zeeland nu nog een analoog zenderpakket van 34 kanalen aan, maar de Programmaraad Zeeland, die Delta deels bindende adviezen mag geven over het zenderaanbod, ziet veel in een versnelde digitalisering. Dit brengt volgens de Programmaraad alleen maar voordelen met zich mee. Delta speelt een centrale rol in de Zeeuwse samenleving en de Programmaraad wil graag als doorgifteluik vanuit de bevolking actief blijven.

    Overleg Programmaraad en Delta
    De Zeeuwse Program­maraad heeft twee voorstellen gedaan aan Delta: Het eerste voorstel is het versneld afschakelen van het analoge pakket met als doel zoveel mogelijk bandbreedte over te houden op de kabel voor andere zaken, zoals meer digitale zenders, meer HD-zenders, interactieve televisie, E-health en E-learning, waarbij onderdelen van gezondheidszorg en onderwijs op afstand digitaal worden aangeboden. Het tweede voorstel is het versneld op­richten van een 'programmaraad nieuwe stijl'. De raad vindt de huidige opzet gebaseerd op de huidige wetge­ving niet meer van deze tijd en heeft ook geen zin om nog langer te wachten op wat er wel of niet uit Den Haag gaat komen. Daarom werkt de raad samen met de aanbieder aan nieuwe verhoudingen, aangepast aan de huidige tijd.
    DeltaZeelandProgrammaraadDigitaliseringKabeltv

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview