1. Nieuws

    Promotiecampagne DAB+ in aantocht

    Publieke en commerciële omroepen beginnen gezamenlijk een promotiecampagne om digitale etherradio via de DAB+ techniek onder de aandacht van Nederlanders te brengen.
    Jarco Kriek
    30 maart 2014
    comments 3
    Promotiecampagne DAB+ in aantocht

    Publieke en commerciële omroepen beginnen gezamenlijk een promotiecampagne om digitale etherradio via de DAB+ techniek onder de aandacht van Nederlanders te brengen.

    DAB+ heeft in Nederland sinds kort een landelijk dekkend buitenhuis bereik waarbij 27 radiozenders in digitale geluidskwaliteit worden aangeboden. Om naar DAB+ te kunnen luisteren, is een nieuwe voor DAB+ geschikte radio nodig. Omdat etherradio vooral in de auto beluisterd wordt, is het voor de populariteit van DAB+ goed dat steeds meer autofabrikanten in nieuwe modellen standaard een DAB+ radio leveren. Een draagbare DAB+ radio is al voor enkele tientallen euro’s te koop. De duurdere modellen combineren naast analoge FM en digitale DAB+ etherontvangst ook internetradio en connectiviteit via bluetooth. Hierdoor zijn het complete multimedia-apparaten waardoor de radioluisteraar radiozenders over de gehele wereld kan beluisteren.

    Handen ineen

    De publieke- en commerciële omroepen beginnen samen met reclameverkooporganisaties op 15 mei met een publiciteitscampagne om DAB+ onder de aandacht van de Nederlandse radioluisteraar te brengen. Doel hiervan is het gebruik van DAB+ en de verkoop van DAB+ geschikte apparatuur te promoten. DAB+ heeft als voordeel dat er constante geluidskwaliteit wordt geleverd en dat hierdoor atmosferische storingselementen – zoals bij FM het geval is – niet in het geluid hoorbaar zijn. DAB+ critici stellen dat de radiozenders bezuinigen op geluidskwaliteit om via de beschikbare bandbreedte zoveel mogelijk zenders aan te bieden.

    DAB+DABNPOpublieke omroepVCRcommerciële omroepSTERRABradioFMdigitaalanaloog

    Reacties

  1. TV-TIP Top Chef

    Top Chef
    RTL 5 om 19:32 uur
    Amerikaanse kookwedstrijd waarin amateurkoks hun culinaire skills in de strijd gooien en met elkaar concurreren om de prestigieuze titel 'Top Chef'.

    Doe mee en win!

    • *

      5X DVD REBECKA MARTINSSON

      Deze misdaadserie speelt zich af in het afgelegen noordelijke Zweedse landschap: advocate Rebecka Martinsson voelt zich ondanks een succesvolle carrière ongelukkig in het leven. Totaal TV mag de dvd van Rebecka Martinsson (distributeur Lumière) vijf keer weggeven.

    TV-TIP De stelling Van Foreest, een schaakfamilie

    De stelling Van Foreest, een schaakfamilie
    NPO 2 om 20:25 uur
    Portret van een bijzondere schaakfamilie met zes kinderen die, mede dankzij thuisonderwijs, op topniveau schaken. Hoe is het voor de kinderen en hun ouders om deze ambitieuze opvoeding vol te houden?