Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    ProSiebenSat.1 verkoopt C More

    De Duitse mediagroep ProSiebenSat.1 heeft de Scandinavische betaaltelevisieaanbieder C More verkocht aan het Zweedse TV4.
    Jarco Kriek
    20 juni 2008
    comments 0
    ProSiebenSat.1 verkoopt C More
    De Duitse mediagroep ProSiebenSat.1, waartoe ook het Nederlandse SBS Broadcasting toebehoort, heeft de Scandinavische betaaltelevisieaanbieder C More verkocht aan het Zweedse TV4. Enkele maanden geleden maakte ProSiebenSat.1 al bekend dat men bepaalde onderdelen van het mediaconcern in de verkoop zou zetten om de schuldenlast van het bedrijf te verminderen.

    C More was in handen gekomen van ProSiebenSat.1 Media toen men mediabedrijf SBS overnam. ProSiebenSat.1 Media wil zich geheel gaan richten op gratis televisieactiviteiten. Daardoor past de verkoop van C More in de nieuwe strategie van het Duitse mediabedrijf.

    Door de aankoop van C More komt TV4 in handen van de in Scandinavië populaire betaaltelevisieaanbieder Canal Plus. En hierdoor krijgt TV4 vele nationale en internationale uitzendrechten van sportevenementen in handen. Verder krijgt men de eerste televisierechten van de filmhuizen DreamWorks, 20th Century Fox, MGM, Paramount Pictures, Universal Studios en Warner Bros. in bezit.

    TV4 stapt met de aankoop van C More voor het eerst in de betaaltelevisiemarkt. Het bedrijf, dat in zijn geheel eigendom is van het familiebedrijf Bonnier Group, denkt dat deze markt de komende jaren - zeker in Scandinavië - verder zal doorgroeien.

    De overname van C More door TV4 moet nog wel worden goedgekeurd door de Zweedse autoriteiten. Mocht deze toestemming geven, dan zal TV4 rond de 320 miljoen euro overmaken op de rekening van ProSiebenSat.1 Media.
    ProSiebenSat.1C MoreTV4

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview