Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Protesten tegen ACTA anti-piraterij wetgeving

    In diverse Europese steden waren vandaag protesten tegen het ACTA verdrag voor anti-piraterij. Dit verdrag is door Nederland nog niet ondertekend en de Duitse overheid zet er zelfs grote vraagtekens bij.
    Jan-Hein Visser
    11 februari 2012
    comments 0
    Protesten tegen ACTA anti-piraterij wetgeving
    Foto: ANP
    In diverse Europese steden waren vandaag protesten tegen het ACTA verdrag dat anti-piraterij wetgeving moet reguleren. Dit verdrag is door Nederland nog niet ondertekend en de Duitse overheid zet er zelfs grote vraagtekens bij.

    In verschillende steden in Europa zijn tienduizenden betogers de straat opgegaan om te protesteren tegen het omstreden anti-piraterijverdrag ACTA. De tegenstanders zijn bezorgd over de vrijheid van het internet omdat er niets gedownload kan worden zonder dat men zou worden afgesloten. Minister Maxime Verhagen stelde dat er feitelijk weinig aan bestaande wetgeving verandert. Toch is deze nog niet door de Nederlandse overheid goedgekeurd. In Duitsland is er zelfs grote twijfel gerezen bij de overheid over deze wetgeving. Men ziet er niet zoveel in om Internet Service Providers de functie van 'politieagent' op te dringen.

    Het Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is een initiatief van de VS en Japan, waarbij landen als Australië, Canada en Mexico zich aan hebben gesloten. Vooral de Amerikaanse film- en muziekindustrie wil op deze manier rechten beschermen. De bedrijven krijgen bij inplementatie van deze wetgeving vergaande bevoegdheden om op te treden tegen websites. Recent was er in Nederland ook al veel ophef over de acties van Brein. Deze organisatie probeert de serviceproviders te dwingen om sites zoals Pirate Bay te blokkeren voor abonnees. Aanbieders als Ziggo, UPC en KPN voelen daar weinig voor.
    ActaBreinZiggoPirate Bayanti-piraterijZiggoKPN

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview