1. Nieuws

  Publieke DAB+ netwerk voitooid, commerciële volgt

  Het DAB+ netwerk van NPO is met de ingebruikname van het steunpunt in Stadskanaal volledig landelijk dekkend. Dinsdag is het startsein gegeven voor de voltooiing van het commerciële.
  Jan-Hein Visser
  7 juni 2016
  comments 11
  Publieke DAB+ netwerk voitooid, commerciële volgt
  Het DAB+ netwerk van NPO is met de ingebruikname van het steunpunt in Stadskanaal volledig landelijk dekkend. Dinsdag is het startsein gegeven voor de voltooiing van het commerciële.

  Op de vierde dag van de digitale radio, die dinsdag voor betrokkenen uit de radio-industrie werd gehouden in Beeld en Geluid in Hilversum, werd het officiële startsein gegeven voor de laatste fase van het commerciële DAB+ radionetwerk. Dit gaat samen met meer marketing voor het digitale radioproduct en het zenderaanbod. Nadat deze fase voltooid is, kan ook de commerciële radio landelijk overal even goed worden ontvangen.

  Toekomstvisie Digital Radio Plus

  Het ministerie van Economische Zaken doet aanbevelingen om een afschakelplan voor de FM uit te stippelen. Toch is voor 2022 geen sprake van het uitzetten van FM. De commerciële omroepen, verenigd in VCR, zien vanaf 2023 vooral hybride mogelijkheden dus via wifi, digiboxen en DAB+. Lokale omroepen en streekomroepen moeten ook op DAB+ kunnen uitzenden. Rondom de regionale publieke omroep zijn vooralsnog vraagtekens betreffende de financiering. Ook de regionale commerciële radiostations zitten in onzekerheid.

  Foto: DigitalRadioplus
  DAB+regionale omroepDigitaalRadioROOSFM

  Reacties

 1. TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Notting Hill

  Notting Hill
  Net5 om 20:00 uur
  William Tacker is de nogal stuntelige eigenaar van een reisboekenhandeltje in de Londense wijk Notting Hill. Wanneer de wereldberoemde filmster Anna Scott zijn winkeltje bezoekt, weet hij dan ook niet waar hij het zoeken moet. Er slaat een duidelijke vonk over maar er gebeurt aanvankelijk niks. Als hij de volgende dag echter tegen haar opbotst en jus d'orange over haar blouse morst, gaat ze mee naar zijn flatje, waar de onvermijdelijke zoen plaatsvindt.

  Zappen.blog.nl