1. Nieuws

  Publieke DAB+ netwerk voitooid, commerciële volgt

  Het DAB+ netwerk van NPO is met de ingebruikname van het steunpunt in Stadskanaal volledig landelijk dekkend. Dinsdag is het startsein gegeven voor de voltooiing van het commerciële.
  Jan-Hein Visser
  7 juni 2016
  comments 11
  Publieke DAB+ netwerk voitooid, commerciële volgt
  Het DAB+ netwerk van NPO is met de ingebruikname van het steunpunt in Stadskanaal volledig landelijk dekkend. Dinsdag is het startsein gegeven voor de voltooiing van het commerciële.

  Op de vierde dag van de digitale radio, die dinsdag voor betrokkenen uit de radio-industrie werd gehouden in Beeld en Geluid in Hilversum, werd het officiële startsein gegeven voor de laatste fase van het commerciële DAB+ radionetwerk. Dit gaat samen met meer marketing voor het digitale radioproduct en het zenderaanbod. Nadat deze fase voltooid is, kan ook de commerciële radio landelijk overal even goed worden ontvangen.

  Toekomstvisie Digital Radio Plus

  Het ministerie van Economische Zaken doet aanbevelingen om een afschakelplan voor de FM uit te stippelen. Toch is voor 2022 geen sprake van het uitzetten van FM. De commerciële omroepen, verenigd in VCR, zien vanaf 2023 vooral hybride mogelijkheden dus via wifi, digiboxen en DAB+. Lokale omroepen en streekomroepen moeten ook op DAB+ kunnen uitzenden. Rondom de regionale publieke omroep zijn vooralsnog vraagtekens betreffende de financiering. Ook de regionale commerciële radiostations zitten in onzekerheid.

  Foto: DigitalRadioplus
  DAB+regionale omroepDigitaalRadioROOSFM

  Reacties

 1. TV-TIP Jack Reacher

  Jack Reacher
  RTL 5 om 20:00 uur
  Wanneer er vijf mensen worden doodgeschoten denkt de politie de dader snel opgepakt te hebben. De verdachte James Barr weigert echter te praten en voor zijn advocaat heeft hij slechts één boodschap: "Get Jack Reacher!"

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Wedden dat ik het kan

  Wedden dat ik het kan
  SBS6 om 20:00 uur
  In de eerste aflevering wedt Koen dat hij alle 721 Pokémon aan hun silhouet kan herkennen. Ook gaat Chris een bijzondere uitdaging aan. Lukt het hem om een cactus in twee minuten op te eten?

  Zappen.blog.nl