Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Publieke omroep binnenkort op DAB+

    De publieke omroep is binnen enkele maanden in grote delen van Nederland via DAB+ te beluisteren. In totaal gaat de NPO rond de twintig radiokanalen via digitale etherradio aanbieden.
    Jarco Kriek
    28 augustus 2013
    comments 0
    Publieke omroep binnenkort op DAB+

    De publieke omroep is binnen enkele maanden in grote delen van Nederland via DAB+ te beluisteren. In totaal gaat de NPO mogelijk rond de twintig radiokanalen via digitale etherradio aanbieden.

    Negen radiozenders van de publieke omroep zijn al enkele jaren digitaal via de ether te beluisteren. Daarbij gebruikt men de verouderde DAB-techniek. Bij DAB+ kan met dezelfde bandbreedte meer zenders in een betere geluidskwaliteit beluisterd worden. De Nederlandse commerciële radiozenders beginnen op 1 september officieel met DAB+. Bij de verlenging van de huidige FM-uitzendvergunningen werd door de overheid bedongen dat de commerciële omroepen naast analoog ook digitaal via de ether moesten uitzenden. Naast de hoofdzender dient men de restcapaciteit voor de doorgifte van een digitaal themakanaal te gebruiken.

    NPO zenderaanbod DAB+ niet bekend

    De publieke omroep is onlangs testuitzendingen met DAB+ via een zender in Hilversum begonnen. Op de gebruikte uitzendfrequentie zijn de negen radiozenders te ontvangen die ook via DAB aangeboden worden. Welke publieke themakanalen het radio-aanbod van het DAB+ pakket compleet gaan maken, is nog niet door de publieke omroep besloten.

    DAB+DABpublieke omroepNPOpublieke omroep

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview