Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Publieke omroep wint slag om kijker met sport

    De publieke omroep was de afgelopen week veruit het best bekeken en dat was grotendeels te danken aan de Olympische Spelen. Met name RTL kon de aantallen kijkers niet bijbenen.
    Jan-Hein Visser
    13 augustus 2012
    comments 0
    Publieke omroep wint slag om kijker met sport
    De publieke omroep was veruit het best bekeken de afgelopen week en dat was grotendeels te danken aan de Olympische Spelen. Met name RTL kon de aantallen kijkers niet bijbenen.

    Daar waar RTL tijdens het EK Voetbal en de Tour de France nog goed wist te concurreren met de NOS is dit tijdens de Olympische Spelen absoluut niet gelukt. De talkshow met Rick Nieman trok weinig kijkers en RTL kwam de afgelopen week niet verder dan 8,1 procent marktaandeel. SBS zat daar iets onder met 5,2 procent marktaandeel. De publieke omroep kwam tijdens de Spelen gezamenlijk meestal ver boven de 50 procent marktaandeel.

    Ook BBC zeer goed bekeken

    Het beeld dat de publieke omroep zo goed scoorde, Nederland 1 kwam op een marktaandeel van maar liefst 41 procent uit over de gehele tweede augustusweek, was ook in het organiserende land van de spelen zelf te zien. De grootste concurrenten van de BBC, namelijk ITV en Channel 4, kwamen nauwelijks in de buurt van de kijkcijfers die de BBC realiseerde. Nu de grote sportevenementen achter de rug zijn, kunnen de publieke omroep en met name RTL gaan inzetten op de naderende verkiezingen.
    Publieke OmroepNOSRTL4Rik NiemanOlympische SpelenKijkcijfers

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Veiligheidsexpert Kendra Malley onderzoekt de ontsporing van een peperdure hightech trein, die meerdere levens eist. De experimentele hoge­snelheidstrein had een paar technische problemen, maar Kendra ontdekt dat het project ook veel tegenstanders kent. De ontwerper van de trein is ontevreden, een lokale politicus is fel tegen de komst van de spoorlijn, en dan is er tijdens het ongeval ook nog een gevaarlijke crimineel ontsnapt. Kendra onderzoekt de crash, terwijl ze de FBI bijstaat in hun jacht op de ontsnapte boef.

    Interview