1. Nieuws

  Radio555 donderdag in de lucht voor Haïti

  Donderdag wordt in Nederland massaal geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Dit gebeurd onder andere door Radio555.
  Jarco Kriek
  18 januari 2010
  comments 0
  Radio555 donderdag in de lucht voor Haïti

  Diverse landelijke radiozenders gaan donderdag samenwerken om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Onder de naam Radio555 wordt een gezamenlijke programmering uitgezonden. Het is de tweede keer in de radiogeschiedenis dat Radio555 in de lucht komt.

  Zes landelijke radiozenders hebben inmiddels toegezegd Radio555 te gaan doorgeven. Dit zijn 3FM, Radio538, Radio Veronica, Q-Music, Radio10 Gold en Slam! FM. De mogelijkheid dat Radio2 zich ook aansluit bij de actieve radiozenders die Radio555 gaan doorgeven is aanwezig. Hier wordt in de loop van vandaag duidelijkheid over verwacht. Naast deze landelijke radiozenders die de gehele programmering van Radio555 gaan uitzenden gaan ook andere landelijke radiozenders Radio555 in de eigen programmering grote aandacht geven. Hieronder bevinden zich zenders als 100%NL. Sky Radio, Hitradio en Classic FM. Voor deze zenders geldt in de meeste gevallen dat ze non-stop muziek uitzenden of dat het format te afwijkend is in vergelijk met dat van Radio555. Radio555 is donderdag in de lucht van ’s morgens 6.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Het wordt dan op televisie gevolgd door een televisieprogramma dat op de best bekeken zenders van Nederland: Nederland1, RTL4 en SBS6 gelijktijdig te zien is. Zowel Radio555 als het televisieprogramma hebben de goedkeuring van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), die speciaal voor deze natuurramp het gironummer 555 hebben opgesteld.

  Het is voor de tweede keer dat Radio555 in de lucht komt om geld in te zamelen voor slachtoffers van een natuurramp. In 2005 was Radio555 in de lucht nadat een tsunami leed en verdriet in Azië veroorzaakte.
   
  SHORadio555Radio5383FMQ-musicRadio10 GoldRadio VeronicaSlam! FMNederland1RTL4SBS6

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl