Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Redactie Voetbal International breekt met RTL

    Het tijdschrift Voetbal International breekt met het gelijknamige succesvolle programma op RTL 7. De redactie wil niets meer met het programma te maken hebben.
    Jan-Hein Visser
    20 januari 2015
    comments 17
    Redactie Voetbal International breekt met RTL
    Het tijdschrift Voetbal International breekt met het gelijknamige succesvolle programma op RTL 7. De redactie wil na recente gebeurtenissen niets meer met het programma te maken hebben.

    Hoofdredacteur Tom van Hulsen vertelt dinsdag in zijn column dat zijn blad Voetbal International niets meer met het gelijknamige tv-programma op RTL 7 te maken wil hebben. Van Hulsen vindt de talkshow te plat geworden en heeft zijn buik vol van de kritiek van oud-hoofdredacteur Johan Derksen op zijn opvolgers. De veranderingen in het tv-programma maken dat de redactie van het blad niet meer trots is op de samenwerking.

    RTL 7 kan format VI voortzetten

    Met Voetbal International boekt RTL 7 al jarenlang hoge kijkcijfers en de huidige formule blijft onveranderd. Het blad stopt per direct met het leveren van redactionele bijdragen omdat er teveel (ongepaste) kritiek op het eigen weekblad is, maar ook omdat er er te vaak ongepaste uitlatingen worden gedaan aan het adres van voetballers, trainers en scheidsrechters. Het is nog niet duidelijk of RTL de programmatitel kan blijven voeren.

    Update:

    RTL stopt, aldus uitlatingen van Johan Derksen tegenover het blad Quote, zelf de samenwerking met het voetbalblad VI en gaat de succesvolle voetbaltalkshow onder eigen naam voortzetten als Voetbal Insite. Daar komt een platform bij dat online de concurrentie aangaat met het blad Voetbal International.
    RTL 7VIVoetbal InternationalJohan Derksen

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview