1. Nieuws

  Regionale commerciële omroepen beginnen op DAB+

  Na regionale publieke omroepen zijn nu ook de commerciële regionale omroepen via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren.
  Jarco Kriek
  1 september 2015
  comments 13
  Regionale commerciële omroepen beginnen op DAB+

  Na regionale publieke omroepen zijn nu ook de commerciële regionale omroepen via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren. Het zenderaanbod van DAB+ is hierdoor groter geworden.


  DAB+ wordt na de komst van de commerciële regionale omroepen een belangrijker radioplatform in Nederland. In sommige delen van Nederland zijn via DAB+ meer dan vijftig zenders zonder ruis in stereo geluidskwaliteit te beluisteren. In de meeste gevallen wordt met 64kbps bandbreedte in combinatie met de AAC-compressietechniek uitgezonden. Voor gebruik in de auto en op portable radio’s is dit voldoende om een goede geluidservaring te beleven. In andere gevallen – zoals beluisteren via Home Cinema Systeem – is de gebruikte bandbreedte onvoldoende voor een goede geluidservaring.

  DAB+ wordt volwassen

  De komst van regionale zenders maakt DAB+ in Nederland volwassen. In Zuidwest Nederland is Puur NL via frequentiemux 9D toegevoegd. In delen van de Randstad kan met via frequentiemux 8A naar Radio Royaal, RADIONL, Amor FM, Wild FM Hitradio, Radio Decibel, Ujala Radio, Fresh FM, Radio Paradijs en Vahon Radio luisteren. In Brabant en Limburg is via frequentiemux 7A het DAB+ aanbod met Puur NL, Q-Music Limburg, Radio 8 FM, Radio Decibel en RADIONL uitgebreid. In Oost- en Midden Nederland kan men via frequentiemux 6B naar Radio Continu, Freez FM, Simone FM, Waterstad FM, RADIONL en Groot Nieuws Radio luisteren. In Noordwest Nederland is frequentiemux 9D met Radio Continu, RADIONL, Joy Radio, Freez FM, KBC Radio en Waterstad FM versterkt.

  DAB+DABdigitaalregionaalradioROOSBroadcast PartnersRadio M UtrechtRTV N-HRadio GelderlandRadio FlevolandRadio RijnmondRadio WestAmor FMFresh FMRadio DecibelRADIONLUjala RadioVahon AMWILD FM HitradioSleutelstad FMGroot Nieuws RadioRadio Paradijs

  Reacties

 1. TV-TIP Watchmen

  Watchmen
  RTL 7 om 20:00 uur
  Deze mysterieuze, spectaculaire actiefilm speelt zich af in 1985 in de straten van New York. Superhelden maken deel uit van het dagelijkse leven en spelen een belangrijke rol in de samenleving. Wanneer door één van de superhelden ontdekt wordt dat er een seriemoordenaar rondloopt met als doel hen allen uit te moorden, volgt er ontdekking op ontdekking. De missie van de Watchmen is te waken over de mensheid, maar wie houdt hen dan in de gaten?

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP Walking Tall

  Walking Tall
  Veronica om 20:00 uur
  Chris Vaughn (The Rock) is een ex-marinier die naar huis terugkeert. Wat hij aantreft is niet langer meer het stadje waar hij afscheid van nam. Zijn aardsrivaal Jay Hamilton (Neal McDonough) heeft het rustige plaatsje waar Chris opgroeide, veranderd in een spookstad, waar misdaad, drugs en geweld de boventoon voeren. Chris en zijn maatje Ray Templeton (Johnny Knoxville) besluiten te vechten voor de belangen van het dorp. Het wordt een keiharde strijd, maar ze geven niet op.

  Zappen.blog.nl