1. Nieuws

  Regionale commerciële omroepen beginnen op DAB+

  Na regionale publieke omroepen zijn nu ook de commerciële regionale omroepen via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren.
  Jarco Kriek
  1 september 2015
  comments 13
  Regionale commerciële omroepen beginnen op DAB+

  Na regionale publieke omroepen zijn nu ook de commerciële regionale omroepen via het digitale radionetwerk DAB+ te beluisteren. Het zenderaanbod van DAB+ is hierdoor groter geworden.


  DAB+ wordt na de komst van de commerciële regionale omroepen een belangrijker radioplatform in Nederland. In sommige delen van Nederland zijn via DAB+ meer dan vijftig zenders zonder ruis in stereo geluidskwaliteit te beluisteren. In de meeste gevallen wordt met 64kbps bandbreedte in combinatie met de AAC-compressietechniek uitgezonden. Voor gebruik in de auto en op portable radio’s is dit voldoende om een goede geluidservaring te beleven. In andere gevallen – zoals beluisteren via Home Cinema Systeem – is de gebruikte bandbreedte onvoldoende voor een goede geluidservaring.

  DAB+ wordt volwassen

  De komst van regionale zenders maakt DAB+ in Nederland volwassen. In Zuidwest Nederland is Puur NL via frequentiemux 9D toegevoegd. In delen van de Randstad kan met via frequentiemux 8A naar Radio Royaal, RADIONL, Amor FM, Wild FM Hitradio, Radio Decibel, Ujala Radio, Fresh FM, Radio Paradijs en Vahon Radio luisteren. In Brabant en Limburg is via frequentiemux 7A het DAB+ aanbod met Puur NL, Q-Music Limburg, Radio 8 FM, Radio Decibel en RADIONL uitgebreid. In Oost- en Midden Nederland kan men via frequentiemux 6B naar Radio Continu, Freez FM, Simone FM, Waterstad FM, RADIONL en Groot Nieuws Radio luisteren. In Noordwest Nederland is frequentiemux 9D met Radio Continu, RADIONL, Joy Radio, Freez FM, KBC Radio en Waterstad FM versterkt.

  DAB+DABdigitaalregionaalradioROOSBroadcast PartnersRadio M UtrechtRTV N-HRadio GelderlandRadio FlevolandRadio RijnmondRadio WestAmor FMFresh FMRadio DecibelRADIONLUjala RadioVahon AMWILD FM HitradioSleutelstad FMGroot Nieuws RadioRadio Paradijs

  Reacties

 1. TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Chantal blijft slapen

  Chantal blijft slapen
  RTL 4 om 20:29 uur
  Chantal gaat langs bij Martijn Krabbé. Chantal ziet hem onder meer aan het werk bij de opnames van 'The Voice of Holland'. Ook logeert Chantal bij Ferry Doedens, die niet vies is van een risicovol avontuurtje.

  Zappen.blog.nl