Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Regionale omroepen hebben meer dan zes miljoen kijkers

    De publieke regionale omroepen bereiken met hun tv-zenders wekelijks bijna 6,3 miljoen Nederlanders. Toch luiden ze wederom de noodklok uit vrees voor nog meer bezuinigingen.
    Jan-Hein Visser
    26 juni 2013
    comments 0
    Regionale omroepen hebben meer dan zes miljoen kijkers
    De publieke regionale omroepen bereiken met hun tv-zenders wekelijks bijna 6,3 miljoen Nederlanders. Toch luiden ze wederom de noodklok uit vrees voor nog meer bezuinigingen.

    Het grote bereik blijkt uit onderzoek van Motivaction onder bijna 14.653 mensen in Nederland.
    Het is voor het eerst dat het bereik van alle regionale omroepen tegelijk is onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd nadat twijfels waren ontstaan over de traditionele methode van de Stichting Kijkonderzoek (SKO), die het bereik van de landelijke zenders bijhoudt.

    SKO volgens regio omroepen onnauwkeurig

    Door het geringe aantal kastjes per provincie werden de onderzoeksresultaten van de regionale omroepen onbetrouwbaar aldus ROOS, de overkoepelende organisatie van regionale omroepen in Nederland. Uit het onderzoek van Motivaction blijkt nu overduidelijk dat er geen sprake is van dalende kijkcijfers, zoals de SKO-onderzoeken op basis van de kastjes suggereerden. Vooral RTV Utrecht ziet in de goede cijfers een bevestiging van een duidelijke behoefte.

    Regionale zenders luiden de noodklok

    De regionale publieke omroepen van Nederland luiden de noodklok. Deze week wordt in de Tweede Kamer gesproken over de toekomst van de publieke omroep. Er zal per 2016 nog eens 25 miljoen extra bezuinigd moeten worden na alle klappen die de regiojournalistiek al ondervonden heeft. Het bewijs van het hoge bereik komt dan ook precies op tijd. Onder meer Omroep Gelderland heeft al steun gekregen van de politiek uit eigen provincie.
    RoosRegionale OmroepOmroep GelderlandRTV Utrechtbezuiniging

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview