Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Rijnmond eerste regiozender met 24 uurs redactie

    De regionale omroep RTV Rijnmond heeft vanaf 4 oktober als eerste regionale publieke omroep 24 uur per dag, 7 dagen een bezette redactie om luisteraars, kijkers en bezoekers van de homepage op de hoogte te houden van het laatste nieuws
    Jan-Hein Visser
    2 oktober 2010
    comments 0
    Rijnmond eerste regiozender met 24 uurs redactie
    De regionale omroep RTV Rijnmond heeft vanaf 4 oktober als eerste regionale publieke omroep 24 uur per dag, 7 dagen een bezette redactie om luisteraars, kijkers en bezoekers van de homepage op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Deze vernieuwingen zijn mogelijk gemaakt door een extra subsidie van de provincie Zuid-Holland.

    Om het nieuws sneller live op radio, tv en internet te brengen zijn er diverse technische voorzieningen getroffen, waarmee RTV Rijnmond haar functie als calamiteitenzender nog beter kan uitvoeren. Zo kan het TV nieuws ieder uur geactualiseerd worden in de rubriek Nieuws kort, dat ook direct op de website van de omroep komt te staan. De redactie heeft de afgelopen periode een nieuwe werkwijze doorgevoerd en in de nacht is in ieder geval altijd een nieuwslezer en een internetredacteur aanwezig zodat het binnenhalen van nieuws continuïteit heeft en onmiddellijk via internet, radio en/of televisie gebracht kan worden.

    RTV Rijnmond is in de hele provincie Zuid-Holland, en daaromheen, via kabel, adsl, glasvezel, digitenne én satelliet te ontvangen. De zender fungeert als rampenzender voor Groot-Rotterdam en gehele gebied ten zuiden en oosten hiervan ofwel de zuidelijke helft van de provincie Zuid-Holland.
    RTV Rijnmond

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview