1. Nieuws

  RNN schrijft problemen toe aan ‘Uurtje ondeugend’

  RNN7 lijkt in steeds zwaarder weer te komen en schuift dit nu af op het ‘Uurtje ondeugend’ met Kim Holland.
  Jan-Hein Visser
  16 januari 2008
  comments 0
  RNN schrijft problemen toe aan ‘Uurtje ondeugend’
  RNN7 lijkt in steeds zwaarder weer te komen en schuift dit nu af op het ‘uurtje ondeugend’ met Kim Holland.
   
  Recent meldden we op deze site al dat RNN grote problemen heeft met de kabeldistributie en met onder meer Zesko niet tot een akkoord kan komen voor doorgifte. De zender is niet meer te zien bij Multikabel en Caiway en zal ook niet worden doorgegeven op de Casema en @Home kabelnetten.
   
  Een conflict over doorgifte, ondanks adviezen van programmaraden, blijkt louter een financiële oorzaak te hebben. Toch zet RNN7 nu Kim Holland aan de kant, omdat haar te pikante programma - onlangs nog door directeur Houkamp omschreven als "de beste vinding van RNN" en een "kijkcijferhit" - de oorzaak zou zijn van de problemen waarin de zender verkeert.
   
  De programmaraad ZHZ in het UPC-gebied besloot onlangs dat RNN7 mede vanwege het programma van Kim Holland niet meer in het advies wordt opgenomen en ook Breda (Casema) wilde het advies daarom niet bindend maken. De problemen van RNN7 zijn echter vrijwel allemaal terug te voeren op financiële problemen. Zo adviseerde de Haagse programmaraad de zender niet vanwege deze problemen, die ook al bleken uit een inval van de FIOD vorig jaar. Caiway en Infothuis stopten ook al wegens slechte betalingen, en ook kabelgigant Zesko heeft er weinig vertrouwen in.
   
  RNN verhuisde recentelijk naar een goedkoper pand op een industrieterrein bij Rotterdam, nadat op de locatie in Rotterdam-centrum een grote huurachterstand was opgebouwd.
   
  RNN heeft nu een probleem met haar beloften aan adverteerders, omdat de landelijke uitrol stagneert en zelfs terugloopt. De distributie in Zeeland via Delta heeft men op het laatste moment kunnen redden, maar het grootste deel van Nederland (het dekkingsgebied van Zesko) moet worden gemist. In de eigen regio Rotterdam waar de zender begon is RNN7 in steden als Delft en Schiedam geheel niet te zien.
   
  Via de satelliet heeft de zender sinds de verhuizing op 8 januari van Astra1 naar Astra3 ook nog maar beperkt bereik. Bij het personeel van RNN7 is intussen al een groot verloop te zien.
  RNN7Kim Holland

  Reacties

 1. TV-TIP Johnny English

  Johnny English
  Net5 om 20:00 uur
  Tijdens de begrafenis van een Britse agent wordt de elite van de geheime dienst uitgeschakeld door een bom. Noodgedwongen neemt MI7 zijn toevlucht tot Johnny English (Atkinson), een werknemer die niet bekend staat om zijn bekwaamheid. Als de Britse Kroonjuwelen worden gestolen, is het crisis in Engeland. Met zijn trouwe assistent Bough stort Johnny zich op zijn eigen lachwekkende wijze op het onderzoek. Het spoor leidt naar de sluwe Franse tycoon Pascal Sauvage (Malkovich).

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Formule 1

  Formule 1
  Ziggo Sport Select om 20:15 uur
  Voorbeschouwing van de race van de Grand Prix in de Verenigde Staten, gereden op de Circuit of The Americas, in Austin, Texas.

  Zappen.blog.nl