1. Nieuws

  RNN schrijft problemen toe aan ‘Uurtje ondeugend’

  RNN7 lijkt in steeds zwaarder weer te komen en schuift dit nu af op het ‘Uurtje ondeugend’ met Kim Holland.
  Jan-Hein Visser
  16 januari 2008
  comments 0
  RNN schrijft problemen toe aan ‘Uurtje ondeugend’
  RNN7 lijkt in steeds zwaarder weer te komen en schuift dit nu af op het ‘uurtje ondeugend’ met Kim Holland.
   
  Recent meldden we op deze site al dat RNN grote problemen heeft met de kabeldistributie en met onder meer Zesko niet tot een akkoord kan komen voor doorgifte. De zender is niet meer te zien bij Multikabel en Caiway en zal ook niet worden doorgegeven op de Casema en @Home kabelnetten.
   
  Een conflict over doorgifte, ondanks adviezen van programmaraden, blijkt louter een financiële oorzaak te hebben. Toch zet RNN7 nu Kim Holland aan de kant, omdat haar te pikante programma - onlangs nog door directeur Houkamp omschreven als "de beste vinding van RNN" en een "kijkcijferhit" - de oorzaak zou zijn van de problemen waarin de zender verkeert.
   
  De programmaraad ZHZ in het UPC-gebied besloot onlangs dat RNN7 mede vanwege het programma van Kim Holland niet meer in het advies wordt opgenomen en ook Breda (Casema) wilde het advies daarom niet bindend maken. De problemen van RNN7 zijn echter vrijwel allemaal terug te voeren op financiële problemen. Zo adviseerde de Haagse programmaraad de zender niet vanwege deze problemen, die ook al bleken uit een inval van de FIOD vorig jaar. Caiway en Infothuis stopten ook al wegens slechte betalingen, en ook kabelgigant Zesko heeft er weinig vertrouwen in.
   
  RNN verhuisde recentelijk naar een goedkoper pand op een industrieterrein bij Rotterdam, nadat op de locatie in Rotterdam-centrum een grote huurachterstand was opgebouwd.
   
  RNN heeft nu een probleem met haar beloften aan adverteerders, omdat de landelijke uitrol stagneert en zelfs terugloopt. De distributie in Zeeland via Delta heeft men op het laatste moment kunnen redden, maar het grootste deel van Nederland (het dekkingsgebied van Zesko) moet worden gemist. In de eigen regio Rotterdam waar de zender begon is RNN7 in steden als Delft en Schiedam geheel niet te zien.
   
  Via de satelliet heeft de zender sinds de verhuizing op 8 januari van Astra1 naar Astra3 ook nog maar beperkt bereik. Bij het personeel van RNN7 is intussen al een groot verloop te zien.
  RNN7Kim Holland

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Heerenveen

  Schaatsen: World Cup Heerenveen
  NPO 1 om 16:45 uur
  Verslag van de afstanden die vandaag op het programma staan tijdens de World Cup in Heerenveen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Panic Room

  Panic Room
  RTL 8 om 20:29 uur
  Het huis heeft een verborgen kamer, de zogenaamde Panic Room, die speciaal gebouwd is als toevluchtsoord in geval van inbraak. Al op de eerste avond dat ze in het appartement zijn, weten drie inbrekers hun huis binnen te dringen. Nog net op tijd weten moeder en dochter de 'panic room' in te vluchten, maar dan begint het dodelijke kat-en-muisspel met de drie niets ontziende indringers....

  Zappen.blog.nl