Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RNN7 definitief verdwenen bij Ziggo

    (Upd.) De zender is momenteel wegens 'problemen met de verbindingen overal uit de lucht' . RNN7 is sinds deze week ook niet meer te ontvangen op de laatste Ziggo kabelnetten in de provincie Zuid-Holland.
    Jan-Hein Visser
    16 oktober 2008
    comments 0
    RNN7 definitief verdwenen bij Ziggo
    Kabelbedrijf Ziggo geeft RNN7 niet meer door in de Zuid-Hollandse gemeenten Bergschenhoek, Cappelle aan den IJssel, Alblasserdam, Zevenhuizen-Moerkapelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. De zender is er deze week vervangen door Shoppingkanaal Suus.

    Ziggo gaf in het betroffen gebied de zender nog door en betrok het signaal van ETV.nl/RNN7 van UPC. Deze kabelmaatschappij is echter op 14 oktober definitief gestopt met de aanlevering van RNN7. Woordvoerdster Theresa Flemminks liet onze redactie weten dat Ziggo verder geen overeenkomst heeft met deze omroep. Daarom wordt er ook niet overgeschakeld op het satellietsignaal.

    Voor RNN7 is het na de regio ZHZ en Zeeland (analoog) de zoveelste terugval in het bereik. De zender is nu nog maar in een paar gemeenten te ontvangen via de kabel. Dit beperkt zich ondertussen tot: Rotterdam, Middelharnis, Goedereede,Hendrik-Ido-Ambacht, Spijkenisse, Rozenburg, Poortugaal, Vlaardingen en Hellevoetsluis. In Zeeland, Albrandswaard en Gouda en directe omgeving is de zender ook te zien via de kabel maar dan alleen in een digitaal pakket.

    Bovendien heeft ook de programmaraad hierin volgens de woordvoerster van Ziggo ook geen zeggenschap omdat Ziggo hen alleen raadpleegt voor kanalen die in het basispakket worden doorgegeven. Deze programmaraad (BCNZ) heeft momenteel overigens wel een conflict met Ziggo. Ze willen geen aangepast advies geven in verband met het per 1 januari 2009 verkleinen van het analoge zenderaanbod.

    Update: momenteel zendt RNN7 overal (dus ook via de satelliet en bij KPN Interactive) alleen nog maar een testbeeld uit. De Manager Operations van RNN7, Hans Dols, meldt ons dat er problemen zijn met de verbindingen die elk moment weer verholpen kunnen zijn.
    RNN7

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview