Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTL haalt tijdens WK alles uit de kast in strijd met NOS

    De strijd om de kijker lijkt tijdens het WK vooral tussen de NOS en RTL te gaan. Alhoewel RTL de wedstrijden niet uitzendt, haalt de commerciële zender verder alles uit de kast.
    Jan-Hein Visser
    23 mei 2014
    comments 6
    RTL haalt tijdens WK alles uit de kast in strijd met NOS
    De strijd om de kijker lijkt tijdens het WK vooral tussen de NOS en RTL te gaan. Alhoewel RTL de wedstrijden niet uitzendt, haalt de commerciële zender verder alles uit de kast.

    Bij RTL nemen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vanaf 9 juni hun intrek in het Kurhaus in Scheveningen voor een nieuwe dagelijkse reeks van VI Oranje. Tot en met 13 juli ontvangen zij daar vanaf 22.30 uur gasten uit de sport, showbizz en politiek om te praten over Oranje, het voetbal en andere actualiteiten. RTL past veel uitzendtijden aan en ruimt op zowel RTL 4 als RTL 7 veel tijd in voor het WK.

    Aangepaste uitzendtijden

    RTL plant haar uitzendtijden nauwkeurig rond de wedstrijdtijden in Brazilië. Gedurende de reeks verschuiven deze dan ook, als het toernooi van de poulefase via de knock-outfase naar de finale toewerkt. Dan zijn de Oranje-uitzendingen meestal tussen 20.30 en 22.00 uur op RTL4 te zien. Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 juni is er op RTL7 ook een vroege uitzending tussen 19.50 en 20.30 uur. Gasten die bij VI Oranje aanschuiven, zijn onder meer Theo Janssen, Jan Boskamp, Wim Kieft, John de Mol, Nico Dijkshoorn, Erik Dijkstra en Hans Kraay jr.

    Frank Evenblij en Harry Vermeegen

    VARA-presentator Frank Evenblij (momenteel twee weken lang te zien met Bureau Sport op Nederland 3) maakt een uitstapje naar RTL7 voor 'de zoektocht naar het beste Oranjeteam ooit'. In Het Beste Nederlands Elftal aller tijden wordt samen met de kijker gezocht naar de ultieme tien veldspelers, keeper en bondscoach. Daarnaast is Harry Vermeegen op de zender te zien. Hij verkent op de maandagavonden vanaf 26 mei in Harry from Holland de tegenstanders van Oranje. RTL4 is intussen al begonnen met Johnny in Oranje waarin De Mol jr. de kijkers vast warm maakt voor Brazilië.
    WKRTL 7RTL 4VoetbalWK 2014NOSHarry VermeegenJohnny de MolVI OranjeJohan Derksen

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview