Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTL Z keert niet op RTL 7 terug

    RTL Z blijft alleen op het eigen lineaire tv-kanaal te zien en komt dus niet als dagprogrammering van RTL 7 terug.
    Jarco Kriek
    21 september 2015
    comments 13
    RTL Z keert niet op RTL 7 terug

    RTL Z blijft alleen op het eigen lineaire tv-kanaal te zien en komt dus niet als dagprogrammering van RTL 7 terug.


    RTL-woordvoerster Janet Tuinstra laat Totaal TV weren dat nog niet wordt overwogen om RTL Z weer tijdelijk onderdeel van de dagprogrammering van RTL 7 te maken. RTL Z wordt alleen digitaal uitgezonden. Dat zorgt ervoor dat bijna een miljoen Nederlandse huisgezinnen niet meer naar het financieel-economisch van RTL Z kunnen kijken. Na een aanloop van zeer slechte kijkcijfers – slechts enkele duizenden kijkers voor belangrijke programma’s – blijkt uit onderzoek van Stichting Kijkonderzoek (SKO) dat steeds meer kijkers RTL Z als zelfstandige lineaire zender weten te vinden.

    Gesprekken grote doorgifte RTL Z lopen nog

    RTL Z heeft op dit moment een potentieel bereik van rond de zes miljoen huishoudens. Dit komt omdat RTL Z door de twee grootste aanbieders van Nederland – Ziggo en KPN – digitaal wordt aangeboden. Ook met Vodafone heeft RTL Nederland een doorgifteovereenkomst. Met andere middelgrote en kleinere aanbieders wordt nog steeds over doorgifte van RTL Z gepraat. "We zijn met alle distributeurs nog in gesprek over de doorgiftemogelijkheden van RTL Z, voor zover zij RTL Z nog niet doorgeven. Al deze onderhandelingen zijn maatwerk, want ook distributeurs hebben hun eigen doorgiftewensen en voorwaarden", aldus Tuinstra die inhoudelijk niet op het verloop van de onderhandelingen wil ingaan.

    Geen RTL Z bij Digitenne vanwege bandbreedte

    De RTL-woordvoerster stelt dat RTL Z voor doorgifte via KPN Digitenne beschikbaar is. Het is echter de keuze van KPN om de nieuwe nieuwszender vooralsnog niet digitaal in de ether aan te bieden. Eerder liet KPN al aan Totaal TV weten dat deze keuze is gemaakt omdat er onvoldoende bandbreedte voor de doorgifte van RTL Z via Digitenne beschikbaar is.

    RTL ZRTLZRTL NederlandRTL7RTL 7ZiggoTV StandaardongecodeerdgecodeerdnieuwszenderCaiwayZiggoKPNInteractieve TVDigitenneKPN WholesaleGlashart MediaVodafoneM7 GroupOnline.nlCanalDigitaalSKVStichting Kabel VeendamKabelnoordTele2Delta Kabeldoorgiftedoorgifteovereenkomstdigitaalbasisoakket

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview