Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTL7 brengt dagelijkse talkshow tijdens Tour

    Tijdens de Tour de France is deze zomer de talkshow RTL Tour du Jour te zien op RTL7. Van 1 tot en met 24 juli ontvangt presentator Wilfred Genee dagelijks bekende gasten om de laatste etappe te bespreken.
    Jan-Hein Visser
    1 juni 2011
    comments 0
    RTL7 brengt dagelijkse talkshow tijdens Tour
    Tijdens de Tour de France is deze zomer de talkshow RTL Tour du Jour te zien op de mannensportzender RTL7. Van 1 tot en met 24 juli ontvangt presentator Wilfred Genee  dagelijks bekende gasten op het Amsterdamse Westergasterrein om vanaf 20.30 uur de laatste etappe te bespreken.

    Hiervoor schuiven (ervarings)deskundigen zoals Gert Jacobs, Danny Nelissen, Steven Rooks, Jeroen Blijlevens, Leo van Vliet en Michael Boogerd aan. Maar ook BN'ers met 'slechts' affiniteit met de wielersport zijn van harte welkom in deze zomerse setting. Vanuit Frankrijk komen reportages van Erik Dijkstra en Marcel Maijer over zowel het harde nieuws als de karakteristieke achtergronden van de Tour. En in een periode dat de voetbaltransfers in volle gang zijn, geeft Johan Derksen updates hierover. Met het publiek en livemuziek wordt de zomeravondsfeer verder omlijst.

    Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: "Vorig jaar hebben we in de zomer goede ervaringen opgedaan met een dagelijkse sporttalkshow. RTL Tour du Jour wordt geen VI Oranje, want de Tour is tenslotte geen WK. Qua sfeer is de talkshow wel vergelijkbaar. We hopen met RTL Tour du Jour een groep wielerliefhebbers dagelijks op een laagdrempelige manier de Tour de France mee te laten beleven."

    De Tour de France zal met al haar live etappes dit jaar in HD-kwaliteit te bekijken zijn bij Eurosport en bij de NOS. Ook de Vlaamse VRT en uiteraard France Televisions (France 2) zullen er veel aandacht aan besteden, maar de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF doen nog nog maar minimaal mee en dat zelfs voor het laatst. Dat men in Duitsland niet meer zo gecharmeerd is van de Tour heeft alles te maken met de vele dopingschandalen in het sportevenement. Zelfs meervoudig kampioen Lance Armstrong wordt ervan beschuldigd het verboden middel EPO te hebben gebruikt.
    RTL7Tour de FranceARDZDFFrance 2VRTNOSEurosport

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview