Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTL7 gaat ook Topklasse voetbal uitzenden

    Voetbal uit de Topklasse is vanaf volgend jaar bij RTL7 en mogelijk ook bij diverse regionale- en lokale omroepen te zien. Producent Eyeworks heeft de plannen hiervoor zo goed als rond.
    Jarco Kriek
    3 april 2010
    comments 0
    RTL7 gaat ook Topklasse voetbal uitzenden

    RTL7 gaat volgend jaar wedstrijden uit de Nederlandse voetbalcompetitie Topklasse uitzenden. De samenvattingen zijn elke zaterdag- en zondagavond op de, als door RTL Nederland als mannenzender in de markt gezette, zender uitzenden. Op beide dagen diirt het programma een uur en start om 18.00 uur.

    De Topklasse voetbalcompetitie ligt een klasse lager dan de Jupiler League. Hiervan heeft RTL Nederland ook de uitzendrechten in bezit. Dit jaar besloot men echter de live-wedstrijden van de Jupiler League in verband met de kijkcijfers uit de programmering te schrappen. De samenvattingen daarentegen scoren volgens RTL Nederland nog wel goed en zijn daardoor nog steeds op RTL7 te zien. Het verband tussen de Jupiler League en de Topklasse is overigens groter geworden doordat er een promotie/degradatie aspect tussen beide voetbalcompetities is ingevoerd.

    Hoewel er nog geen getekende overeenkomst tussen het Centrale Orgaan Hoofdklasse (COH), producent Eyeworks en RTL Nederland is lijkt de kans zeer klein dat de Topklasse niet op RTL7 te zien gaat zijn. Bij de samenvattingen op zaterdag en zondag komen alle acht de wedstrijden die op deze dagen in de Topklasse gespeeld worden aan bod. Naast RTL Nederland praat producent Eyeworks op dit moment ook nog met de regionale omroepen om daar ook de uitzendingen van de Topklasse aan te verkopen. Ook wordt met diverse lokale omroepen over een uitzendovereenkomst gesproken. Om het geheel te kunnen financieren zoekt Eyeworks ook zes landelijke sponsoren. Ook gaat de Topklasse, net als de Jupiler League, een naamsverbinding met één van deze sponsoren krijgen. Naar verwachting wordt de naamgever binnen een maand bekend gemaakt.


    EyeworksRTL7RTL Nederlandregionale omroepenlokale omroepenvoetbalTopklasseJupiler League

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview