Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    RTV Oost zoekt toenadering regionale kranten

    Als het aan RTV Oost ligt komt er in de toekomst een fusie tussen de regionale omroep en de regionale kranten TC Turbantia en De Stentor.
    Jarco Kriek
    7 januari 2009
    comments 0
    RTV Oost zoekt toenadering regionale kranten

    De regionale omroep van Overijssel, RTV Oost, wil een nauwere samenwerking met de regionale kranten in Overijssel. Daarbij wil RTV Oost zelfs niet uitsluiten dat er op termijn een fusie komt tussen bepaalde partijen. Dat heeft RTV Oost hoofdredacteur Henny Everts gezegd tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

    In Overijssel zijn twee grote regionale kranten, De Twentsche Courant Turbantia en De Stentor waarmee RTV Oost in de directe toekomst nauw wil gaan samenwerken. In ieder geval TC Turbantia staat positief tegenover een nauwe samenwerking. Er moet overigens nog veel gesproken worden over een hele nauwe vorm van samenwerking of zelfs een fusie tussen de drie partijen. In het laatste geval moet zelfs bij het Commissariaat voor de Media aangeklopt worden om mogelijk als landelijke proef te worden aangemerkt om zodoende subsidie te krijgen.

    RTV Oost

    Reacties

  1. TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview