1. Nieuws

  Rusland en Oekraïne voeren tv-oorlog

  Bij het blokkeren van tv-zenders uit buurlanden valt terug te denken aan DDR-tijden, maar hetzelfde gebeurt nu op grote schaal in de Oekraïne. Russische zenders gaan daar op zwart.
  Jan-Hein Visser
  26 maart 2014
  comments 1
  Rusland en Oekraïne voeren tv-oorlog
  Bij het blokkeren van tv-zenders uit buurlanden valt terug te denken aan DDR-tijden, maar hetzelfde gebeurt nu op grote schaal in de Oekraïne. Russische zenders gaan daar op zwart.

  Voorafgaande aan de annexatie van De Krim door Rusland werden daar door de plaatselijke overheid al Oekraïense stations op zwart gezet. Het omgekeerde wordt tot grote woede van Rusland nu gedaan met Russische tv-stations die uit de lucht worden gehaald in oostelijke delen van de Oekraïne. Een rechtbank in Kiev heeft daartoe besloten in afwachting van een mogelijk definitief verbod. Buitenlandse Zaken in Moskou spreekt van een aanval op de mensenrechten en persvrijheid van miljoenen Russischtaligen.

  Grote rol media bij conflicten

  Het taalgebruik liegt er soms niet om en dat probleem speelt in meer regio's waar conflicten zijn. De Russische Staatstelevisie haalt alles uit de kast om de bevolking ervan te overtuigen dat ze het westen goed aankunnen en ook schade kunnen berokkenen. Ook in Egypte wordt het conflict tussen de verschillende partijen letterlijk uitgevochten via televisiezenders en wordt de bevolking hierdoor beïnvloed. Nieuwszenders als Al Jazeera worden er geweerd omdat ze niet aan de kant van de overheid zouden staan.
  RuslandOekraïneTV-zendersblokkadeEgypteDe KrimConflict

  Reacties

 1. TV-TIP Vroege vogels

  Vroege vogels
  NPO 2 om 19:20 uur
  Zoektocht naar de mooiste beelden en bijzondere verhalen uit de Nederlandse natuur.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP UEFA Champions League: Borussia Dortmund - Real Madrid

  UEFA Champions League: Borussia Dortmund - Real Madrid
  Veronica om 20:00 uur
  Live de wedstijd van de UEFA Champions League: Borussia Dortmund Real Madrid