1. Nieuws

  Rusland en Oekraïne voeren tv-oorlog

  Bij het blokkeren van tv-zenders uit buurlanden valt terug te denken aan DDR-tijden, maar hetzelfde gebeurt nu op grote schaal in de Oekraïne. Russische zenders gaan daar op zwart.
  Jan-Hein Visser
  26 maart 2014
  comments 1
  Rusland en Oekraïne voeren tv-oorlog
  Bij het blokkeren van tv-zenders uit buurlanden valt terug te denken aan DDR-tijden, maar hetzelfde gebeurt nu op grote schaal in de Oekraïne. Russische zenders gaan daar op zwart.

  Voorafgaande aan de annexatie van De Krim door Rusland werden daar door de plaatselijke overheid al Oekraïense stations op zwart gezet. Het omgekeerde wordt tot grote woede van Rusland nu gedaan met Russische tv-stations die uit de lucht worden gehaald in oostelijke delen van de Oekraïne. Een rechtbank in Kiev heeft daartoe besloten in afwachting van een mogelijk definitief verbod. Buitenlandse Zaken in Moskou spreekt van een aanval op de mensenrechten en persvrijheid van miljoenen Russischtaligen.

  Grote rol media bij conflicten

  Het taalgebruik liegt er soms niet om en dat probleem speelt in meer regio's waar conflicten zijn. De Russische Staatstelevisie haalt alles uit de kast om de bevolking ervan te overtuigen dat ze het westen goed aankunnen en ook schade kunnen berokkenen. Ook in Egypte wordt het conflict tussen de verschillende partijen letterlijk uitgevochten via televisiezenders en wordt de bevolking hierdoor beïnvloed. Nieuwszenders als Al Jazeera worden er geweerd omdat ze niet aan de kant van de overheid zouden staan.
  RuslandOekraïneTV-zendersblokkadeEgypteDe KrimConflict

  Reacties

 1. TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Chantal blijft slapen

  Chantal blijft slapen
  RTL 4 om 20:29 uur
  Chantal gaat langs bij Martijn Krabbé. Chantal ziet hem onder meer aan het werk bij de opnames van 'The Voice of Holland'. Ook logeert Chantal bij Ferry Doedens, die niet vies is van een risicovol avontuurtje.

  Zappen.blog.nl