1. Nieuws

  Rusland en Oekraïne voeren tv-oorlog

  Bij het blokkeren van tv-zenders uit buurlanden valt terug te denken aan DDR-tijden, maar hetzelfde gebeurt nu op grote schaal in de Oekraïne. Russische zenders gaan daar op zwart.
  Jan-Hein Visser
  26 maart 2014
  comments 1
  Rusland en Oekraïne voeren tv-oorlog
  Bij het blokkeren van tv-zenders uit buurlanden valt terug te denken aan DDR-tijden, maar hetzelfde gebeurt nu op grote schaal in de Oekraïne. Russische zenders gaan daar op zwart.

  Voorafgaande aan de annexatie van De Krim door Rusland werden daar door de plaatselijke overheid al Oekraïense stations op zwart gezet. Het omgekeerde wordt tot grote woede van Rusland nu gedaan met Russische tv-stations die uit de lucht worden gehaald in oostelijke delen van de Oekraïne. Een rechtbank in Kiev heeft daartoe besloten in afwachting van een mogelijk definitief verbod. Buitenlandse Zaken in Moskou spreekt van een aanval op de mensenrechten en persvrijheid van miljoenen Russischtaligen.

  Grote rol media bij conflicten

  Het taalgebruik liegt er soms niet om en dat probleem speelt in meer regio's waar conflicten zijn. De Russische Staatstelevisie haalt alles uit de kast om de bevolking ervan te overtuigen dat ze het westen goed aankunnen en ook schade kunnen berokkenen. Ook in Egypte wordt het conflict tussen de verschillende partijen letterlijk uitgevochten via televisiezenders en wordt de bevolking hierdoor beïnvloed. Nieuwszenders als Al Jazeera worden er geweerd omdat ze niet aan de kant van de overheid zouden staan.
  RuslandOekraïneTV-zendersblokkadeEgypteDe KrimConflict

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl