1. Nieuws

  Rusland pas in 2015 helemaal digitaal

  Rusland gaat in 2015 om naar digitaal via alle uitzendwegen. Het gaat daarbij dan vooral om uitzendingen via de ether van televisiezenders. Dit meldt de Voice of Russia.
  Jan-Hein Visser
  18 mei 2009
  comments 0
  Rusland pas in 2015 helemaal digitaal
  Rusland zal uiterlijk 2015 overschakelen op digitale uitzendingen. Dat het land al technish zeer vooruitstrevend is werd wel bewezen bij het Eurovisie Songfestival. Het gaat in dit geval echter om de afschakeling van analoge ethertelevisie. Er wordt het eerst begonnen in grensgebieden waar vanwege mogelijke interferentieproblemen de digitalisering voorrang krijgt en uiteindelijk moet 100 procent van Rusland gedigitaliseerd. Dat moet tot meer nationale cohesie en vooruitgang in de techniek leiden. Dit liet President Mededev weten in een toespraak aan de Douma (Russische Parlement) weten.

  Tot en met 2015 moet dan het hele Russische 'hinterland' zijn gedigitaliseerd en daarmee wordt het analoge Russiche Secam systeem uitgeschakeld. Een hele uitdaging want dit betekent een geheel nieuw zenderpark. De oude analoge zenders met vaak een ver bereik (bij sommige speciale atmosferische condities zelfs tot in West-Europa te ontvangen) zullen daarmee definitief tot het verleden gaan behoren.

  Echter speelt satelliet een grote rol en worden daar alle zenders al digitaal doorgegeven. Satellietontvangst is in Rusland in veel afgelegen gebieden zelfs de enige ontvangstmogelijkheid. De publieke nationale zender Channel 1 Russia (Pervy Kanal) zit dan ook op vele satellieten. Daaronder ook een internationale versie die via Hotbird in Europa is te ontvangen.

  Radiozender Voice of Russia is als radiozender zelf heel vooruitstrevend en zendt al via de kortegolf uit in digitale kwaliteit via DRM - Digital Radio Mondiale. Deze investeringen lonen de moeite gezien de enorme te overbruggen geografische afstanden binnen Rusland.

  RuslandChannel 1

  Reacties

 1. TV-TIP Ernest & Célestine

  Ernest & Célestine
  NPO 3 om 12:00 uur
  Animatie. Ernest, een grote beer die verkouden is en honger heeft, zoekt in het vuilnis naar wat voedsel. Net op het moment dat hij iets in zijn mond wil stoppen hoort hij iemand roepen: "Stop!" De kleine muis die hij op wil eten zegt: "Als je me niet op eet geef ik je alles wat je wilt." Dit is het moment waarop de muis Célestine, die haar eigen hachje probeert te redden, het leven van Ernest op zijn kop zet.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP G.I. Joe: Retaliation

  G.I. Joe: Retaliation
  RTL 7 om 20:30 uur
  Dit keer moet het G.I. Joe team het niet alleen opnemen tegen hun dodelijke vijand Cobra, maar ook tegen regering die het G.I. Joe team probeert op te heffen en te elimineren.

  Zappen.blog.nl