1. Nieuws

  Rusland pas in 2015 helemaal digitaal

  Rusland gaat in 2015 om naar digitaal via alle uitzendwegen. Het gaat daarbij dan vooral om uitzendingen via de ether van televisiezenders. Dit meldt de Voice of Russia.
  Jan-Hein Visser
  18 mei 2009
  comments 0
  Rusland pas in 2015 helemaal digitaal
  Rusland zal uiterlijk 2015 overschakelen op digitale uitzendingen. Dat het land al technish zeer vooruitstrevend is werd wel bewezen bij het Eurovisie Songfestival. Het gaat in dit geval echter om de afschakeling van analoge ethertelevisie. Er wordt het eerst begonnen in grensgebieden waar vanwege mogelijke interferentieproblemen de digitalisering voorrang krijgt en uiteindelijk moet 100 procent van Rusland gedigitaliseerd. Dat moet tot meer nationale cohesie en vooruitgang in de techniek leiden. Dit liet President Mededev weten in een toespraak aan de Douma (Russische Parlement) weten.

  Tot en met 2015 moet dan het hele Russische 'hinterland' zijn gedigitaliseerd en daarmee wordt het analoge Russiche Secam systeem uitgeschakeld. Een hele uitdaging want dit betekent een geheel nieuw zenderpark. De oude analoge zenders met vaak een ver bereik (bij sommige speciale atmosferische condities zelfs tot in West-Europa te ontvangen) zullen daarmee definitief tot het verleden gaan behoren.

  Echter speelt satelliet een grote rol en worden daar alle zenders al digitaal doorgegeven. Satellietontvangst is in Rusland in veel afgelegen gebieden zelfs de enige ontvangstmogelijkheid. De publieke nationale zender Channel 1 Russia (Pervy Kanal) zit dan ook op vele satellieten. Daaronder ook een internationale versie die via Hotbird in Europa is te ontvangen.

  Radiozender Voice of Russia is als radiozender zelf heel vooruitstrevend en zendt al via de kortegolf uit in digitale kwaliteit via DRM - Digital Radio Mondiale. Deze investeringen lonen de moeite gezien de enorme te overbruggen geografische afstanden binnen Rusland.

  RuslandChannel 1

  Reacties

 1. TV-TIP Poh & Co

  Poh & Co
  24Kitchen om 19:30 uur
  Poh Ling Yeow mag dan ?slechts? tweede zijn geworden in het eerste seizoen van het razendpopulaire MasterChef Australia, deze enthousiaste stuiterbal is veruit de meest succesvolle kandidaat van de kookwedstrijd. In Poh & Co kookt ze vanuit haar eigen keuken, met ingrediënten uit eigen tuin.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY GEOSTORM

   Nadat een serie van ongekende natuurrampen de planeet heeft bedreigd, formeren wereldleiders een gecompliceerd netwerk van satellieten om het wereldwijde klimaat te controleren. Maar het systeem dat de aarde zou moeten beschermen, wil plotseling alles en iedereen wegvagen. Totaal TV mag deze ultieme strijd tussen mens en natuur vijf keer op Blu-ray weggeven.

  TV-TIP Keuringsdienst van Waarde

  Keuringsdienst van Waarde
  NPO 3 om 20:25 uur
  Je ziet ze steeds vaker fier aan een touwtje hangen in supermarkt of slagerij: de droge worst. Maar er is iets vreemds aan de hand bij een aantal van die lange Zuid-Europese kiezenmoordenaars. Een witte buitenkant, een kruising tussen een poeder en een korrelige substantie. Wat is het?