1. Nieuws

  Russische zenders vervangen Oekraïense op Krim

  De crisis tussen Oekraïne en Rusland rondom de Krim heeft een uitwerking op de tv-signalen in de regio. Oekraïense kanalen zijn uit de ether gehaald en vervangen door Russische.
  Jan-Hein Visser
  9 maart 2014
  comments 1
  Russische zenders vervangen Oekraïense op Krim
  De crisis tussen Oekraïne en Rusland rondom de Krim heeft een uitwerking op de tv-signalen in de regio. Oekraïense kanalen zijn uit de ether gehaald en vervangen door Russische.

  Daarmee wordt het conflict in de regio ook duidelijk zichtbaar in het medialandschap. Het gaat om de Oekraïense kanalen Channel 5 en Channel 1+1 die afgelopen week uit de ether werden gehaald en vervangen door de Russische zenders Rossiya en nieuwskanaal Rossiya-24.

  Zenderwissel op Krim illegaal

  De zenderwissel in de ether en ook enkele kabelnetten kwam tot stand op bevel van Sergei Aksenov, de recent aangestelde pro-Russische premier die aansluiting zoekt bij Rusland en ook al het referendum uitschreef waarin de inwoners kunnen aangeven of ze aansluiting wensen bij Rusland. Het CPJ (Committee to Protect Journalists) heeft de actie scherp veroordeeld, noemt deze illegaal en eist dat de doorgifte van de zenders in de regio wordt hersteld.

  OekraïneRuslandKrimChannel 5TV-zenderscrisisconflictRossiya TV

  Reacties

 1. TV-TIP Batman Forever

  Batman Forever
  SBS9 om 20:30 uur
  Batman ofte Bruce Wayne, de Zwarte Ridder van Gotham City, wordt belaagd door twee partijen. Enerzijds krijgt hij af te rekenen met "Two-Face", voormalig advokaat Harvey Dent. Deze is ervan overtuigd dat Batman verantwoordelijk is voor het incident in de rechtszaal waardoor hij voor de helft gedefigureerd is. Hij probeert Batman uit zijn schelp te lokken door een waar terreurbewind over Gotham te voeren. Anderzijds zit ook Edward Nygma ofte "The Riddler" Batman op de hielen. Hij is een computergenie en ex-werknemer van Bruce Wayne. Hij stelt een toestel op punt om informatie te ontfutselen van de geniën van Gotham en ook gegevens over de andere identiteit van Bruce.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Cold Feet

  Cold Feet
  NPO 3 om 20:30 uur
  Adam en zijn vrienden zijn inmiddels vijftigers als Adam plotseling weer in hun leven in Manchester opduikt om te melden dat hij gaat trouwen met een veel jongere vrouw.

  Zappen.blog.nl