1. Nieuws

  Russische zenders vervangen Oekraïense op Krim

  De crisis tussen Oekraïne en Rusland rondom de Krim heeft een uitwerking op de tv-signalen in de regio. Oekraïense kanalen zijn uit de ether gehaald en vervangen door Russische.
  Jan-Hein Visser
  9 maart 2014
  comments 1
  Russische zenders vervangen Oekraïense op Krim
  De crisis tussen Oekraïne en Rusland rondom de Krim heeft een uitwerking op de tv-signalen in de regio. Oekraïense kanalen zijn uit de ether gehaald en vervangen door Russische.

  Daarmee wordt het conflict in de regio ook duidelijk zichtbaar in het medialandschap. Het gaat om de Oekraïense kanalen Channel 5 en Channel 1+1 die afgelopen week uit de ether werden gehaald en vervangen door de Russische zenders Rossiya en nieuwskanaal Rossiya-24.

  Zenderwissel op Krim illegaal

  De zenderwissel in de ether en ook enkele kabelnetten kwam tot stand op bevel van Sergei Aksenov, de recent aangestelde pro-Russische premier die aansluiting zoekt bij Rusland en ook al het referendum uitschreef waarin de inwoners kunnen aangeven of ze aansluiting wensen bij Rusland. Het CPJ (Committee to Protect Journalists) heeft de actie scherp veroordeeld, noemt deze illegaal en eist dat de doorgifte van de zenders in de regio wordt hersteld.

  OekraïneRuslandKrimChannel 5TV-zenderscrisisconflictRossiya TV

  Reacties

 1. TV-TIP Bennie Stout

  Bennie Stout
  NPO 3 om 09:05 uur
  1930. Samen met zijn zeepkist, een zelfgemaakte trapauto, zet Benjamin 'Bennie' Stout de boel regelmatig op stelten. Bovenaan zijn verlanglijstje voor Sinterklaas staat de nieuwe glimmende trapauto, die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Maar het is crisistijd en Bennie's vader besluit om voorlopig in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie heeft nog maar één wens: hij vraagt Sinterklaas ervoor te zorgen dat zijn vader snel thuis komt, zodat ze met de hele familie pakjesavond kunnen vieren. Al snel komt Bennie erachter dat het niet zo eenvoudig is. Hij bedenkt een list om zijn vader zelf op te halen. Hij schrijft stiekem zijn naam bij de 'stoute kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Want als 'stout jongetje' moet je mee in de zak naar Spanje… en laat dat nu precies zijn waar Bennie het allerliefste naar toe wil.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP 25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde

  25 jaar Gordon: Compleet, volmaakt het einde
  RTL 4 om 20:00 uur
  Registratie van het afscheidsconcert '25 jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde'. Samen met bevriende collega's uit het vak en onder leiding van het Metropole Orkest brengt hij zijn grootste hits ten gehore.

  Zappen.blog.nl