Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Sacha de Boer toch weer terug op televisie bij Brandpunt

    Voormalig nieuwslezer Sacha de Boer keert terug op televisie. Naast haar werk als fotografe is ze nu ook presentator van de KRO-NCRV actualiteitenrubriek Brandpunt.
    Jan-Hein Visser
    6 september 2016
    comments 0
    Sacha de Boer toch weer terug op televisie bij Brandpunt
    Foto: ANP
    Voormalig nieuwslezer Sacha de Boer keert terug op televisie. Naast haar werk als fotografe is ze nu ook presentator van de KRO-NCRV actualiteitenrubriek Brandpunt.

    Het journalistieke tv-programma Brandpunt heeft vanaf dinsdag 6 september een nieuwe opzet. De rubriek is terug op NPO 2 met als nieuw gezicht Sacha de Boer. De Boer was tot mei 2013 één van de vaste presentatoren van het NOS-journaal maar legde zich sindsdien vooral toe op fotografie. Ook verzorgt De Boer reportages, zoals momenteel een commerciële reportage voor Nespresso die op Discovery Channel te zien is. De Boer keert nu verrassend ook weer terug op televisie als presentator: dit nadat Brandpunt haar vroeg.

    Brandpunt past bij ambitie

    Sacha de Boer: "Mijn journalistieke bloed is altijd blijven kriebelen, ook na mijn vertrek. Als ik fotografeer blijf ik verhalen en nieuws zien. Hoewel ik niet echt over een terugkeer had gedacht, zei ik vrijwel onmiddellijk ja tegen Brandpunt. Juist vanwege de manier waarop bij Brandpunt de belangrijke verhalen van deze tijd gaan worden gemaakt. Het is een programma met een rijke traditie. De nieuwe plannen voor Brandpunt spreken me als visueel verhalenverteller erg aan." Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV: "Sacha is een zeer ervaren presentator in wie de meeste kijkers groot vertrouwen hebben. Ze past heel goed bij het Brandpunt dat we voor ogen hebben." Brandpunt is vanaf 6 september op dinsdagavond om 20.25 uur op NPO 2 te zien.
    Sacha de BoerBrandpuntNPO 2KRO NCRV

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview