Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Samsung en LG stappen in Google TV

    Televisiefabrikanten Samsung en LG gaan het connected tv platform Google TV omarmen. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Wanneer de eerste televisies met Google TV in de winkels te koop zijn is nog niet bekend.
    Jarco Kriek
    24 november 2011
    comments 0
    Samsung en LG stappen in Google TV

    Televisiefabrikanten Samsung en LG gaan het connected tv platform Google TV omarmen. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Wanneer de eerste televisies met Google TV in de winkels te koop zijn is nog niet bekend.

    Samsung maakte bekend dat in de loop van 2012 de eerste televisiemodellen die met Google TV zijn uitgerust in de winkels te koop is. Een exacte datum kon Yoon Boo-Keun – directeur van de televisiedivisie bij Samsung – nog niet bekend maken. Duidelijk is wel dat Samsung op de Consumer Electronics Show (CES) die januari 2012 in het Amerikaanse Las Vegas wordt georganiseerd publiekelijk nog geen consumententelevisie met geïntegreerde Google TV toont. De verwachting is wel dat – net als verleden jaar – een prototype van een Samsung televisie met Google TV te zien is. Samsung laat wel weten dat men in de komende maanden de eerste modellen die met Google TV voorzien zijn op de markt gaat brengen. Waarschijnlijk zijn de eerste modellen alleen in Amerika beschikbaar. Daar is Google TV namelijk al gelanceerd. In Europa staat een lancering in het Verenigd Koninkrijk voor het eerste gedeelte van 2012 in de agenda.

    LG laat op haar beurt ook weten dat het bedrijf de eerste televisies met Google TV in 2012 op de markt gaat brengen. De fabrikant gaat in tegenstelling tot Samsung op de CES in Las Vegas wel al de eerste consumentenmodellen tonen. Ook de focus van LG lijkt zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt te richten.

    Google TV is een connected tv platform waarmee de gebruikers kunnen internetten, online video’s bekijken en speciale applicaties kunnen downloaden waarmee men bijvoorbeeld naar uitgesteld kijken diensten – ook wel catch-up tv genoemd – kan kijken, sociale media kan volgen en videospelletjes kan spelen. Een belangrijke steunpilaar voor Google TV gaat in 2012 YouTube TV worden. De videodienst wil namelijk in 2012 tientallen digitale themakanalen starten die de concurrentie met lineaire tv-kanalen moet aangaan. Onlangs werd het Google TV platform ge-upgrade naar de nieuwe versie, ook wel Google TV 2.0 genoemd.

    Voor Google TV wordt 2012 een belangrijk jaar. De resultaten van Google TV blijven namelijk achter bij de verwachtingen. Met de komst van Google TV in televisies van meerdere fabrikanten hoopt men het negatieve tij te kunnen keren. Onlangs maakte Logitech – die onder meer standalone Google TV decoders in Amerika op de markt brengt – bekend dat men serieus overweegt te stoppen met de ondersteuning van Google TV in haar producten. 
    Google TVSamsungLGLogitechYouTubeYouTube TVconnected tv

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview