1. Nieuws

  Sander Dekker door Mediawet op de knieën in Eerste Kamer

  De soap rond de nieuwe Mediawet van mediastaatssecretaris Sander Dekker krijgt een vervolg.
  Jarco Kriek
  3 februari 2016
  comments 16
  Sander Dekker door Mediawet op de knieën in Eerste Kamer
  Foto: ANP

  De soap rond de nieuwe Mediawet van mediastaatssecretaris Sander Dekker krijgt een vervolg. Dekker ging in de Eerste Kamer op de knieën om goedkeuring voor de Mediawet te krijgen.


  De knieval van Sander Dekker voor de senatoren in de Eerste Kamer is echter niet voldoende. Alle Eerste Kamer-fracties willen dat Dekker zijn toezeggingen in het debat van 2 februari op papier zet. Daarna willen de senatoren nog extra tijd om deze toezeggingen te bestuderen. De behandeling van Mediawet is hierdoor tot 1 maart uitgesteld.

  Maanden uitstel Mediawet

  Het uitstel van goedkeuring van de vernieuwde Mediawet door de Eerste Kamer duurt al maanden. Dekker wilde in december de nieuwe wet door de Eerste Kamer loodsen zodat deze op 1 januari 2016 van kracht zou kunnen gaan. Dit mislukte en er volgde een uitstel van behandeling tot 2 februari. Nu blijkt dat Dekker de Eerste Kamer wederom niet kan overtuigen en wordt de behandeling met weer een maand vertraagd. Alleen de VVD steunt de plannen van Dekker in de Eerste Kamer terwijl coalitiepartij PvdA kritisch is. Daarnaast hebben de coalitiepartijen steun van meerdere oppositiepartijen nodig om in de Eerste Kamer een meerderheid voor de Mediawet te krijgen.

  Mediawet voor jonge generatie

  Dekker pleitte in de Eerste Kamer dat de nieuwe Mediawet op het veranderende medialandschap is ingericht. Het aantal lineaire kijkers neemt af en Dekker wil met de nieuwe wet voorkomen dat de publieke omroep aan relevantie verliest. "De publieke omroep moet mee met de jonge generatie. Als we niets doen, wordt de publieke omroep ingehaald door de feiten", aldus Dekker in het debat in de Eerste Kamer. Niet alleen publieke omroepen zijn tegen de voorstellen van Dekker. Ook de Eerste Kamer kijkt kritisch naar zijn plannen. De soap rond de Mediawet gaat hierdoor een nieuwe ronde in.

  MediawetEerste KamerSander DekkerNPOpublieke omroepBruno BruisUWVRaad van Toezicht

  Reacties

 1. TV-TIP Earth

  Earth
  RTL 8 om 20:29 uur
  Een documentaire die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. In ruim anderhalf uur maakt Earth een tocht van Noordpool naar Zuidpool en benadrukt daarbij de strijd om te overleven.Earth confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. De documentaire volgt hiertoe een ijsberenfamilie, een kudde olifanten en twee bultrug walvissen in hun vaste leefomgeving en toont de invloed van seizoenswisselingen daarop.Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.Het lukt de makers om in gebieden te filmen waar nog nooit eerder filmopnames zijn gemaakt. Zo wordt er gefilmd op ijzingwekkende hoogte op de Mount Everest.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  Veronica om 20:30 uur
  Barbossa (Geoffrey Rush) heeft genoeg van het zombiebestaan en ontvoert Elizabeth (Keira Knightley). Haar ketting én haar bloed zijn de ingrediënten om de vervloeking op te heffen. Terwijl de zeerovers naar het Caribische gebied koersen, zet Will Turner (Orlando Bloom) de achtervolging in. Zijn onwaarschijnlijke partner is de excentrieke piraat Jack Sparrow (Johnny Depp).

  Zappen.blog.nl