1. Nieuws

  Sander Dekker door Mediawet op de knieën in Eerste Kamer

  De soap rond de nieuwe Mediawet van mediastaatssecretaris Sander Dekker krijgt een vervolg.
  Jarco Kriek
  3 februari 2016
  comments 16
  Sander Dekker door Mediawet op de knieën in Eerste Kamer
  Foto: ANP

  De soap rond de nieuwe Mediawet van mediastaatssecretaris Sander Dekker krijgt een vervolg. Dekker ging in de Eerste Kamer op de knieën om goedkeuring voor de Mediawet te krijgen.


  De knieval van Sander Dekker voor de senatoren in de Eerste Kamer is echter niet voldoende. Alle Eerste Kamer-fracties willen dat Dekker zijn toezeggingen in het debat van 2 februari op papier zet. Daarna willen de senatoren nog extra tijd om deze toezeggingen te bestuderen. De behandeling van Mediawet is hierdoor tot 1 maart uitgesteld.

  Maanden uitstel Mediawet

  Het uitstel van goedkeuring van de vernieuwde Mediawet door de Eerste Kamer duurt al maanden. Dekker wilde in december de nieuwe wet door de Eerste Kamer loodsen zodat deze op 1 januari 2016 van kracht zou kunnen gaan. Dit mislukte en er volgde een uitstel van behandeling tot 2 februari. Nu blijkt dat Dekker de Eerste Kamer wederom niet kan overtuigen en wordt de behandeling met weer een maand vertraagd. Alleen de VVD steunt de plannen van Dekker in de Eerste Kamer terwijl coalitiepartij PvdA kritisch is. Daarnaast hebben de coalitiepartijen steun van meerdere oppositiepartijen nodig om in de Eerste Kamer een meerderheid voor de Mediawet te krijgen.

  Mediawet voor jonge generatie

  Dekker pleitte in de Eerste Kamer dat de nieuwe Mediawet op het veranderende medialandschap is ingericht. Het aantal lineaire kijkers neemt af en Dekker wil met de nieuwe wet voorkomen dat de publieke omroep aan relevantie verliest. "De publieke omroep moet mee met de jonge generatie. Als we niets doen, wordt de publieke omroep ingehaald door de feiten", aldus Dekker in het debat in de Eerste Kamer. Niet alleen publieke omroepen zijn tegen de voorstellen van Dekker. Ook de Eerste Kamer kijkt kritisch naar zijn plannen. De soap rond de Mediawet gaat hierdoor een nieuwe ronde in.

  MediawetEerste KamerSander DekkerNPOpublieke omroepBruno BruisUWVRaad van Toezicht

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl