1. Nieuws

  Sander Dekker door Mediawet op de knieën in Eerste Kamer

  De soap rond de nieuwe Mediawet van mediastaatssecretaris Sander Dekker krijgt een vervolg.
  Jarco Kriek
  3 februari 2016
  comments 16
  Sander Dekker door Mediawet op de knieën in Eerste Kamer
  Foto: ANP

  De soap rond de nieuwe Mediawet van mediastaatssecretaris Sander Dekker krijgt een vervolg. Dekker ging in de Eerste Kamer op de knieën om goedkeuring voor de Mediawet te krijgen.


  De knieval van Sander Dekker voor de senatoren in de Eerste Kamer is echter niet voldoende. Alle Eerste Kamer-fracties willen dat Dekker zijn toezeggingen in het debat van 2 februari op papier zet. Daarna willen de senatoren nog extra tijd om deze toezeggingen te bestuderen. De behandeling van Mediawet is hierdoor tot 1 maart uitgesteld.

  Maanden uitstel Mediawet

  Het uitstel van goedkeuring van de vernieuwde Mediawet door de Eerste Kamer duurt al maanden. Dekker wilde in december de nieuwe wet door de Eerste Kamer loodsen zodat deze op 1 januari 2016 van kracht zou kunnen gaan. Dit mislukte en er volgde een uitstel van behandeling tot 2 februari. Nu blijkt dat Dekker de Eerste Kamer wederom niet kan overtuigen en wordt de behandeling met weer een maand vertraagd. Alleen de VVD steunt de plannen van Dekker in de Eerste Kamer terwijl coalitiepartij PvdA kritisch is. Daarnaast hebben de coalitiepartijen steun van meerdere oppositiepartijen nodig om in de Eerste Kamer een meerderheid voor de Mediawet te krijgen.

  Mediawet voor jonge generatie

  Dekker pleitte in de Eerste Kamer dat de nieuwe Mediawet op het veranderende medialandschap is ingericht. Het aantal lineaire kijkers neemt af en Dekker wil met de nieuwe wet voorkomen dat de publieke omroep aan relevantie verliest. "De publieke omroep moet mee met de jonge generatie. Als we niets doen, wordt de publieke omroep ingehaald door de feiten", aldus Dekker in het debat in de Eerste Kamer. Niet alleen publieke omroepen zijn tegen de voorstellen van Dekker. Ook de Eerste Kamer kijkt kritisch naar zijn plannen. De soap rond de Mediawet gaat hierdoor een nieuwe ronde in.

  MediawetEerste KamerSander DekkerNPOpublieke omroepBruno BruisUWVRaad van Toezicht

  Reacties

 1. TV-TIP The Hoax

  The Hoax
  RTL 8 om 20:30 uur
  Clifford Irving (Richard Gere) is de wanhoop nabij als hij er al in geen jaren in is geslaagd om een succesvol boek te schrijven. Ten einde raad overtuigt hij zijn uitgever - en later ook zichzelf - ervan dat hij is vergekozen om de officiële biografie over Howard Hughes te schrijven. Wat begint als een uitweg voor een schrijver, die op het randje van de vergetelheid staat, eindigt in een schandaal dat uiteindelijk zelfs reikt tot aan het Witte Huis. Overmand door hebzucht en een vurig verlangen naar succes, weet Clifford de wereld te overtuigen, maar op de weg daarnaar toe verliest hij uiteindelijk meer dan hem lief is.

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 BIOSCOOPKAARTEN DEEPWATER HORIZON

   Deepwater Horizon vertelt ‘t waargebeurde verhaal van het grootste olielek ooit in de Golf van Mexico. Deze actiethriller draait vanaf 29 september in de bioscopen: Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes weggeven.

  TV-TIP The Next Boy/Girl Band

  The Next Boy/Girl Band
  SBS6 om 20:30 uur
  In de nieuwe talentenjacht 'The Next Boy/Girl Band' nemen twee teams het tegen elkaar op om dé nieuwe boy- en girlband samen te stellen.

  Zappen.blog.nl