1. Nieuws

  Satelliet is ‘booming’ in Engeland

  Met het Britse Sky Digital lijkt het beter te gaan dan ooit te voren. Hoewel DVB-T (Freeview) qua aantal de satellietkijkers aan het inhalen is, nemen meer kijkers dan ooit satelliet-tv en dan vooral Sky Digital.
  Jan-Hein Visser
  24 juli 2007
  comments 0
  Satelliet is ‘booming’ in Engeland
  Met het Britse Sky Digital lijkt het beter te gaan dan ooit te voren. Hoewel DVB-T (Freeview) qua aantal de satellietkijkers aan het inhalen is, nemen meer kijkers dan ooit satelliet-tv en dan vooral Sky Digital. Net als in ons land, waar ook het aantal digitale kijkers toeneemt, hangt de trend in Engeland samen met de uitschakeling van analoge ethertelevisie.

  Sky Digital heeft intussen meer dan 8,5 miljoen abonnees, nadat er een toename met ruim 90.000 abonnees in een jaar is gerealiseerd. Toch ligt er een serieuze bedreiging op de loer onder de naam FreeSat van de publieke Britse omroepen. Deze dienst lijkt op termijn het satellietgebeuren in Groot-Brittannië echter nog populairder te maken.

  Satelietoperator Astra is mede daarom hard bezig om de capaciteit op de Britse hotspot (28 graden oost) op te voeren. De Astra 2C zal zeer binnenkort, na een succesvolle lancering van de Astra 1L, van 19 graden oost naar 28 oost worden verplaatst en voor tien extra transponders zorgen die speciaal op Groot-Brittannië worden gericht. Zowel BBC/ITV als Sky zullen gebruik kunnen maken van deze extra capaciteit , voor onder meer hun HDTV-aanbod.
  SkyGroot-BrittanniëAstra 2C

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl