1. Nieuws

  Satelliet is ‘booming’ in Engeland

  Met het Britse Sky Digital lijkt het beter te gaan dan ooit te voren. Hoewel DVB-T (Freeview) qua aantal de satellietkijkers aan het inhalen is, nemen meer kijkers dan ooit satelliet-tv en dan vooral Sky Digital.
  Jan-Hein Visser
  24 juli 2007
  comments 0
  Satelliet is ‘booming’ in Engeland
  Met het Britse Sky Digital lijkt het beter te gaan dan ooit te voren. Hoewel DVB-T (Freeview) qua aantal de satellietkijkers aan het inhalen is, nemen meer kijkers dan ooit satelliet-tv en dan vooral Sky Digital. Net als in ons land, waar ook het aantal digitale kijkers toeneemt, hangt de trend in Engeland samen met de uitschakeling van analoge ethertelevisie.

  Sky Digital heeft intussen meer dan 8,5 miljoen abonnees, nadat er een toename met ruim 90.000 abonnees in een jaar is gerealiseerd. Toch ligt er een serieuze bedreiging op de loer onder de naam FreeSat van de publieke Britse omroepen. Deze dienst lijkt op termijn het satellietgebeuren in Groot-Brittannië echter nog populairder te maken.

  Satelietoperator Astra is mede daarom hard bezig om de capaciteit op de Britse hotspot (28 graden oost) op te voeren. De Astra 2C zal zeer binnenkort, na een succesvolle lancering van de Astra 1L, van 19 graden oost naar 28 oost worden verplaatst en voor tien extra transponders zorgen die speciaal op Groot-Brittannië worden gericht. Zowel BBC/ITV als Sky zullen gebruik kunnen maken van deze extra capaciteit , voor onder meer hun HDTV-aanbod.
  SkyGroot-BrittanniëAstra 2C

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl