1. Nieuws

  Satellietdistributie ‘Het Gesprek’ niet zeker

  Het is nog niet zeker of de nieuwe Nederlandse zender Het Gesprek vanaf de start ook op satelliet te zien zijn. CanalDigitaal meldt dat er gesprekken zijn geweest, maar nog geen overeenstemming.
  Jan-Hein Visser
  4 september 2007
  comments 0
  Satellietdistributie ‘Het Gesprek’ niet zeker
  Het is nog niet zeker of de nieuwe Nederlandse zender Het Gesprek vanaf de start ook op satelliet te zien zijn. Kees Färber van CanalDigitaal meldt desgevraagd dat er (nog) geen overeenstemming over doorgifte is bereikt, maar dat er wel gesprekken zijn geweest.
   
  Erg veel ruimte voor doorgifte is er niet meer op de transponders van CanalDigitaal, maar Het Gesprek overweegt wel distributie per satelliet waarbij doorgifte via TV Vlaanderen ook interessant is. De zender heeft al overeenkomsten voor kabeldistributie in het grootste deel van Vlaanderen.

  In Nederland zal de zender zeker via UPC Digital en CAIW te zien zijn en uiteraard via het internet uitzenden. In totaal verwacht Het Gesprek volgens mede-initiatiefnemer Ruud Hendriks vanaf oktober in 6 miljoen huishoudens te kunnen worden ontvangen omdat de onderhandelingen met kabelmaatschappij @Home ook al in een vergevorderd stadium zijn. Ook met KPN, Tele2 en Casema zijn er gesprekken over doorgifte. De zender wil zelfs analoog via UPC uitzenden maar of dat lukt is twijfelachtig.

  Het Gesprek zal dagelijks vraaggesprekken en debatten van minstens een uur uitzenden over onderwerpen als politiek, muziek, literatuur en gezondheid. Ruud Hendriks heeft de zender opgericht met onder meer de bekende talkshow-host Frits Barend, die er zijn eigen programma zal krijgen. Daarnaast krijgt het conservatieve tijdschrift Opinio een eigen programma en wil Het Gesprek oude shows van Theo van Gogh en Ischa Meijer gaan uitzenden.
  Het GesprekCanalDigitaalkabeldistributie

  Reacties

 1. TV-TIP De mooiste sprookjes

  De mooiste sprookjes
  NPO 3 om 11:35 uur
  Duits sprookje. Door een val in een waterput komt Marie terecht bij Vrouw Holle, die ze een jaar lang helpt met het huishouden. Ook helpt ze met het schudden van de dekbedden zodat er op aarde genoeg sneeuw valt om de bloemen en planten te beschermen tegen de vorst. Bedekt met goud keert ze terug naar het dorp. Haar jaloerse zus besluit ook een jaar naar vrouw Holle te gaan, maar het luie kind keert naar haar dorp terug onder het roet en heeft haar lesje geleerd.

  Doe mee en win!

  • *

   1X COMPLETE HARRY POTTER-BOX

   Een bezoekje aan Zweinstein is juist met de feestdagen magisch. De Harry Potter Collection in een nieuw jasje bevat alle acht films op dvd en Blu-ray en is de onmisbare boxset in ieder gezin. Totaal TV mag ‘m één keer weggeven.

  TV-TIP SOS Kinderdorpen

  SOS Kinderdorpen
  RTL 4 om 15:50 uur
  Tweeluik waarin Loïs Lane, Gers Pardoel en Anna Nooshin voor SOS Kinderdorpen door Oeganda reizen. Oeganda is een prachtig land, maar ook één van de allerarmste ter wereld. SOS Kinderdorpen staat klaar voor kinderen die geen ouders of zelfs helemaal geen familie hebben. Hoe doen ze dat in Oeganda? De inspiratie die de BN'ers opdeden tijdens deze reis, resulteert in een bijzondere ontknoping en een mooie verrassing voor de SOS-moeders die met hart en ziel voor kwetsbare kinderen zorgen.

  Zappen.blog.nl