1. Nieuws

  Satellietdistributie ‘Het Gesprek’ niet zeker

  Het is nog niet zeker of de nieuwe Nederlandse zender Het Gesprek vanaf de start ook op satelliet te zien zijn. CanalDigitaal meldt dat er gesprekken zijn geweest, maar nog geen overeenstemming.
  Jan-Hein Visser
  4 september 2007
  comments 0
  Satellietdistributie ‘Het Gesprek’ niet zeker
  Het is nog niet zeker of de nieuwe Nederlandse zender Het Gesprek vanaf de start ook op satelliet te zien zijn. Kees Färber van CanalDigitaal meldt desgevraagd dat er (nog) geen overeenstemming over doorgifte is bereikt, maar dat er wel gesprekken zijn geweest.
   
  Erg veel ruimte voor doorgifte is er niet meer op de transponders van CanalDigitaal, maar Het Gesprek overweegt wel distributie per satelliet waarbij doorgifte via TV Vlaanderen ook interessant is. De zender heeft al overeenkomsten voor kabeldistributie in het grootste deel van Vlaanderen.

  In Nederland zal de zender zeker via UPC Digital en CAIW te zien zijn en uiteraard via het internet uitzenden. In totaal verwacht Het Gesprek volgens mede-initiatiefnemer Ruud Hendriks vanaf oktober in 6 miljoen huishoudens te kunnen worden ontvangen omdat de onderhandelingen met kabelmaatschappij @Home ook al in een vergevorderd stadium zijn. Ook met KPN, Tele2 en Casema zijn er gesprekken over doorgifte. De zender wil zelfs analoog via UPC uitzenden maar of dat lukt is twijfelachtig.

  Het Gesprek zal dagelijks vraaggesprekken en debatten van minstens een uur uitzenden over onderwerpen als politiek, muziek, literatuur en gezondheid. Ruud Hendriks heeft de zender opgericht met onder meer de bekende talkshow-host Frits Barend, die er zijn eigen programma zal krijgen. Daarnaast krijgt het conservatieve tijdschrift Opinio een eigen programma en wil Het Gesprek oude shows van Theo van Gogh en Ischa Meijer gaan uitzenden.
  Het GesprekCanalDigitaalkabeldistributie

  Reacties

 1. TV-TIP Hocus Pocus met Alfons Alfrink

  Hocus Pocus met Alfons Alfrink
  NPO 3 om 12:00 uur
  De zevenjarige Alfons Alfrink droomt van een eigen hondje. Hij heeft er al zijn spaargeld voor over, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Het liefst wil hij een vrolijk hondje, zoals die van de oude goochelaar uit de buurt. Alfons is er van overtuigd dat de goochelaar hem kan helpen zijn droom werkelijkheid te laten worden. Maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. Zal zijn droom in vervulling gaan?

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP De pennen zijn geslepen

  De pennen zijn geslepen
  NPO 2 om 20:25 uur
  De kandidaten ontmoeten een moordenares, krijgen een masterclass wapens en maken een analyse van een crimescene. Dat alles moeten ze vertalen in een verhaal van 750 woorden. Welk verhaal maakt het meeste indruk op de jury en wie heeft talent om een echte thriller te schrijven?

  Zappen.blog.nl