Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Satellietontvangst alternatief teleurgestelde Ziggo-klanten

    Op social media reageren tientallen Ziggo-klanten teleurgesteld over het per 1 april verdwijnen van France 2 en Rai 1 uit het digitale zenderaanbod.
    Jan-Hein Visser
    18 februari 2015
    comments 22
    Satellietontvangst alternatief teleurgestelde Ziggo-klanten
    Op social media reageren tientallen Ziggo klanten teleurgesteld en boos over het per 1 april verdwijnen van France 2 en Rai 1 uit het digitale zenderaanbod.

    Namens het huidige UPC stelt perswoordvoerster Ilse de Sain tegenover Totaal TV dat het schrappen van France 2 uit het zenderaanbod bij Ziggo en het niet opnemen van die zender in het pakket van UPC (waar deze al sinds het verdwijnen bij het toenmalige Mr. Zap al niet meer te ontvangen was) op onderzoek naar zendervoorkeuren is gebaseerd. Tevens is Ziggo van mening dat met de zenders Arte en TV5 Monde voldoende Franstalig aanbod beschikbaar is en wordt mede daarom gekozen voor het opnemen van andere buitenlandse zenders in het digitale standaardpakket. Ook Rai 1 verdwijnt en maakt plaats voor Mediaset.

    Fans france 2 en rai 1 boos

    Op social media zoals twitter worden tientallen teleurstellingen geuit. In het verleden heerste ook al eens boosheid toen TV5 Europe bij UPC verdween. Dit leidde indertijd tot bijeenkomsten met de in 2014 opgeheven programmaraden, waarbij zelfs werd gescholden en hard met deuren geslagen. In het digitale aanbod blijven nu evenwel diverse andere, grotendeels, Franstalige zenders beschikbaar bij Ziggo (en het huidige UPC). Dit zijn Arte, Mezzo, TV5 Monde, Euronews (als optioneel geluid), het Marokkaanse 2M Monde, Radio RFi en Radio FiP. Het Italiaanse Rai 1 verdwijnt net als eerder bij UPC, KPN en Delta al het geval was. Dat gebeurt omdat met het commerciële Mediaset Italia betere afspraken konden worden gemaakt die tevens inhouden dat de zender nooit op zwart gaat. Dat leidde bij Rai 1 regelmatig tot klachten.

    Satellietontvangst alternatief voor ontvangst

    Diverse mogelijkheden (maar niet altijd in goede of stabiele kwaliteit en vaak alleen via een VPN-tunnel) bestaan voor het online bekijken van zenders als France 2 en Rai 1. Alternatieve providers die de zenders doorgeven, zijn in de meeste gevallen niet beschikbaar. Satellietontvangst vormt wel een alternatief mits een schotel kan en/of mag worden geplaatst. De zenders Rai 1, -2 en -3 zijn grotendeels ongecodeerd digitaal te ontvangen via de Eutelsat 13 graden oost. De zenders France 2, -3 en -5 zijn ongecodeerd digitaal te ontvangen via Eutelsat 5 graden west. Daarnaast zijn nog vele tientallen andere Franse en Italiaanse zenders via de satelliet te vinden.
    ProgrammaraadZiggoUPCTV5 MondeMediasetRAI 1SatellietEutelsatArte

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview