Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Satellietvloot SES wordt vernieuwd en uitgebreid

    De satellietvloot van satellietprovider SES zal in de toekomst vernieuwd en uitgebreid worden. Vooral op de Astra2-hotspot is er behoefte aan uitbreiding.
    Jarco Kriek
    2 november 2007
    comments 0
    Satellietvloot SES wordt vernieuwd en uitgebreid
    De satellietvloot van satellietprovider SES zal in de toekomst vernieuwd en uitgebreid worden. Hoewel SES nog geen concrete aankondigingen voor nieuwe satellieten heeft gedaan, zegt het bedrijf dat dit een logische volghende stap is.

    Door de groei van de digitale televisiemarkt in het Verenigd Koninkrijk is de transponderruimte op de Britse hotspot Astra2 op 28,2 graden oost steeds schaarser aan het worden. De verwachting is dan ook dat er op termijn een aankondiging te verwachten is voor modernisering en/of uitbreiding van de SES satellietvloot op deze positie. De toenemende groei digitale themakanalen in Engeland werd enkele weken geleden al duidelijk toen BSkyB meldde dat het voorlopig geen nieuwe zenders meer zal toevoegen aan het Sky UK pakket. Dit mede door het vol raken van de EPG van deze betaaltelevisieaanbieder.

    Bij SES-Astra zijn 240 van de 282 actieve transponders in zijn geheel verhuurd. Dit is een percentage van 85 procent. In juni was dit nog 87 procent., maar SES-Astra nam onlangs 16 nieuwe transponders in gebruik op de Astra 2C satelliet op 28,2 graden oost.

    SES New Skies heeft de meeste vooruitgang gemaakt van alle SES divisies. De penetratiegraad van het aantal gebruikte transponders steeg van 64 naar 69 procent. Op dit moment zijn 220 van de 318 transponders geheel in gebruik. SES New Skies heeft extra satellieten nodig om aan de toenemende vraag in Mexico en Centraal Amerika te kunnen voldoen.

    Het komende half jaar staan twee lanceringen van nieuwe SES satellieten op het programma. Als eerste zal binnen enkele weken, half november, de Sirius 4 gelanceerd worden. Deze zal in Europa actief worden op de Sirius hotspot op 4,8 graden oost. In februari 2008 wordt de AMC-14 satelliet gelanceerd. Deze is bestemd voor de Amerikaanse markt en niet in Europa te ontvangen.
    SESuitbreiding

    Reacties

  1. TV-TIP 2Doc: The Total Trust

    2Doc: The Total Trust
    NPO 2 om 22:18 uur
    In China is weinig ruimte voor afwijkende meningen. Activisten, advocaten, journalisten én gewone burgers worden continu bespied met een geavanceerd digitaal systeem. De overheid gebruikt het netwerk niet alleen om burgers te straffen: er wordt zo veel informatie verzameld dat protest­acties vaak te voorspellen zijn. In The Total Trust vertellen experts hoe ‘negatief gedrag’ wordt afgestraft, en hoe Chinezen beloond worden als ze zich wél aan de strenge regels houden.

    Interview