Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    SBS Gemist nieuwe dienst op Philips Smart TV

    De uitgesteld kijken dienst SBS Gemist is nu ook via het Philips internettelevisieplatform Smart TV te bekijken. Tot voor kort was het alleen via het Sony Internet Video platform aanwezig
    Jarco Kriek
    4 mei 2012
    comments 1
    SBS Gemist nieuwe dienst op Philips Smart TV

    De uitgesteld kijken dienst SBS Gemist is nu ook via het Philips internettelevisieplatform Smart TV te bekijken. Tot voor kort was het alleen via het Sony Internet Video platform op connected tv toetellen aanwezig.

    Via SBS Gemist kan men naar eerder uitgezonden tv-programma’s van de SBS Nederland tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica kijken. Het gaat hier alleen om tv-programma’s die door SBS Broadcasting zelf of in opdracht van SBS Broadcasting gemaakt zijn. Aangekochte buitenlandse series en films zijn niet via SBS Gemist te bekijken.

    App gratis te downloaden

    De applicatie – ook wel app genoemd – om via Philips connected tv modellen naar SBS Gemist te kijken is gratis in de Smart TV appstore te downloaden. In Europa zijn er al meer dan 500 apps voor het internettelevisieplatform Smart TV te downloaden. In Nederland kan men niet elke app gebruiken omdat via IP-afscherming bepaalde apps die voor de buitenlandse tv-markt bestemd zijn in Nederland onbruikbaar zijn.

    Compleet uitgesteld kijken aanbod

    Door de komst van SBS Gemist is via Philips Smart TV nu een compleet aanbod uitgesteld kijken diensten van de tien belangrijkste Nederlandse tv-zenders aanwezig. Al langere tijd maken Uitzending Gemist van de publieke omroep en RTL XL van RTL Nederland onderdeel van dit internettelevisieplatform uit. Philips biedt in vrijwel alle televisies op dit moment Smart TV aan, ook bij toestellen met een kleiner beeldformaat.

    Samsung volgt op korte termijn

    Samsung heeft in haar nieuwe televisies het eigen internettelevisieplatform Smart Hub TV. Hiermee kan men op dit moment alleen de laatst uitgezonden journaals van de NOS bekijken. Op korte termijn komen ook uitgesteld kijken diensten via eigen apps beschikbaar. In ieder geval Uitzending Gemist en SBS Gemist gaan het internettelevisieplatform van Samsung aanvullen. Met RTL Nederland is Samsung nog over de komst van RTL XL in overleg.

    PhilipsSmart TVSamsungSmart Hub TVSonyInternet Videoconnected tvinternettelevisieuitgesteld kijkenSBS GemistSBS 6Net5VeronicaUitzending Gemistpublieke omroepNPORTL XLRTL Nederland

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview