Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    SBS omarmt second screen

    Alle tv-zenders van SBS Broadcasting krijgen komend najaar bij alle uitgezonden programma’s een eigen second screen-applicatie. Het gaat om de tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica.
    Jarco Kriek
    19 juni 2012
    comments 0
    SBS omarmt second screen

    Alle tv-zenders van SBS Broadcasting krijgen komend najaar bij alle uitgezonden programma’s een eigen second screen-applicatie. Het gaat om de tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica.

    Via het second screen kan de tv-kijker aanvullende informatie krijgen over de tv-zender, het tv-programma of onderwerpen die in het tv-programma aan de orde komen. Steeds vaker wordt het second screen ook tijdens reclameblokken gebruikt om de kijker de beleving van het tv-programma niet te laten onderbreken.

    Elke zender eigen second screen

    SBS gaat voor iedere tv-zender een eigen applicatie lanceren. Er komen dus vanaf dit najaar drie verschillende second screen-applicaties beschikbaar. Iedereen die internet heeft, kan volgens Edwin Valent – creatief directeur van SBS – een ruimere kijkervaring consumeren. Second screen-applicaties worden het meeste via een tablet – bijvoorbeeld iPad – en smartphone gebruikt. Men kan echter ook via PC of laptop van deze interactieve toevoeging van een tv-programma gebruik maken.

    SBS kiest andere strategie

    SBS kiest een andere strategie ten opzichte van andere nationale en internationale tv-zenders. Die gebruiken second screen alleen bij bepaalde tv-programma’s. Bij SBS kiest men ervoor om second screen bij ieder uitgezonden tv-programma te gebruiken.

    SBS6SBS 6Net5VeronicaSBS BroadcastingSBS Nederlandsecond screentabletiPadsmartphonePClaptopnotebook

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview