1. Nieuws

    Scherpere netprofilering kost Opium de kop

    Het wekelijkse cultuur- en kunstprogramma Opium verdwijnt van televisie. De uitzending past volgens de NPO niet meer bij de scherpere netprofilering van NPO 2.
    Jan-Hein Visser
    11 november 2015
    comments 8
    Scherpere netprofilering kost Opium de kop
    Foto: ANP
    Het wekelijkse cultuur- en kunstprogramma Opium verdwijnt van televisie. De uitzending past volgens de NPO niet meer bij de scherpere netprofilering van NPO 2.

    Na ruim zeven jaar is Opium op 10 december voor de laatste keer te zien op NPO 2. In samenspraak met producent Avrotros is wel afgesproken dat een nieuw alternatief programma terugkomt. De beslissing is na overleg met de Avrotros genomen door de netmanager. Het schrappen van Opium is deel van de strategie om de verschillende netten meer profiel te geven. "NPO 1 is het gesprek van de dag, NPO 2 gaat over de verbeelding."

    Cornald Maas teleurgesteld

    Presentator Cornald Maas reageert teleurgesteld op het nieuws. Volgens hem was Opium het enige 'agenderende' programma over kunst en cultuur op televisie. Maas is wel blij dat Avrotros een vervangend programma mag gaan brengen. De omroep was zelf ook graag ermee doorgegaan, maar respecteert de keuze van de NPO. Een nieuw programma moet zich meer richten op podiumkunsten en ook reportages gaan brengen.
    OpiumNPO 2AvrotrosCultuurKunstCornald Maas

    Reacties

  1. TV-TIP Will & Grace

    Will & Grace
    Fox om 17:35 uur
    Deze één uur durende slotaflevering vormt het sluitstuk van acht seizoenen. Zullen Will en Grace samen een kind grootbrengen en het ultieme geluk vinden?

    Doe mee en win!

    • *

      5X DVD GIRLS S6 

      Girls, over het hectische leven van vier vrouwelijke twintigers is terug voor het zesde seizoen. Vriendinnen Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna proberen nog altijd achter de zin van het leven te komen. Totaal TV mag de dvd van dit laatste seizoen vijf keer weggeven.

    TV-TIP Wie doet de afwas?

    Wie doet de afwas?
    RTL 4 om 20:01 uur
    Zomerprogramma waarin vier kandidaten een week lang iedere avond eten bij een Bekende Nederlander. Ze hebben één avond en drie gangen de tijd om te achterhalen bij welke BN'er ze aan tafel zijn aangeschoven. Raden ze het goed, dan kunnen ze elke keer een leuk geldbedrag verdienen en mag de gastheer of -vrouw zelf een berg afwas wegwerken. Weten ze de kok of kokkin niet te ontmaskeren, dan mogen de kandidaten aan de (was)bak.