Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Scientology komt met eigen tv-zender

    De Scientology beweging, die kampt met een negatief imago in de media, gaat een eigen televisiezender opzetten vanuit Hollywood. Kosten noch moeite worden gespaard.
    Jan-Hein Visser
    13 juli 2012
    comments 0
    Scientology komt met eigen tv-zender
    Foto: ANP
    De Scientology beweging, die kampt met een negatief imago in de media, gaat een eigen televisiezender opzetten vanuit Hollywood. Kosten noch moeite worden gespaard.

    De beweging heeft voor maar liefst 42 miljoen US Dollar een complex van twee hectare groot aangekocht op Sunset Boulevard in Hollywood. Van daaruit wil men een wereldwijde tv-zender gaan maken naar voorbeeld van andere religieuze zenders. Ook zullen in de nieuwe studio's dvd's worden geproduceerd die dienen als materiaal voor onderwijs en promotie. Hollywood sterren als John Travolta en Tom Cruise, die de beweging aanhangen, gaan mogelijk grote bijdragen leveren.

    Scientology als religieuze sekte

    De beweging die in de Verenigde Staten begon komt de laatste tijd vooral negatief in de media. Actueel is Scientology in het nieuws vanwege de scheiding tussen actrice Katie Holmes en Tom Cruise. Scientology claimt een religie te zijn maar wordt door velen gezien als sekte die er alleen op uit is om volgelingen geld uit de beurs te kloppen. Wie lid wordt krijgt naar verluidt toegang tot het grote geheim van het universum. De beweging heeft al vaker onder vuur gelegen wegens zogenaamde wetenschappelijke methoden om mensen te hersenspoelen of te genezen van allerlei verslavingen.
    Katie HolmesTom CruiseScientologyTV zenderreligie

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview