1. Nieuws

  Servië trapt af met DVB-T2

  DVB-T2 komt eraan! Servië start als eerste land met deze nieuwste terrestoriale uitzendstandaard.
  Jarco Kriek
  25 mei 2009
  comments 0
  Servië trapt af met DVB-T2

  Niet Engeland, Frankrijk of Duitsland maar Servië start als één van de eerste landen in de wereld met de nieuwe standaard voor digitale ethertelevisie, DVB-T2. De komende jaren wordt het analoge zenderpark in Servië vervangen door het moderne DVB-T2.

  Uiteindelijk moet op 4 april 2012 analoog definitief uitgeschakeld zijn en de Servische ether geheel voorzien van nieuwe DVB-T2 zender die gebruik maken van de MPEG4 compressietechniek. Daarmee voldoet Servië ruim aan de eisen die Europa stelt aan de overstap naar digitale televisie. In geheel Europa moet analoge televisie voor 2015 vervangen zijn door digitale televisie. In vele Europese landen, waaronder Nederland, is de overstap naar digitale ethertelevisie al gemaakt. Alleen wordt dan gebruik gemaakt van de huidige DVB-T uitzendstandaard. Met het nieuwe DVB-T2 kan men veel bandbreedte besparen. Deze besparing kan zelfs oplopen tot 45 procent ten opzichte van DVB-T. En zeker bij digitale ethertelevisie waar al gauw tegen capaciteitsproblemen aangelopen wordt is dit een welkome besparing.

  In Nederland zit overigens de overstap naar DVB-T2 er op korte termijn zeker niet in. In Nederland heeft Digitenne zeker te maken met capaciteitsproblemen. Digitenne kan het zenderaanbod hierdoor niet verder uitbreiden. KPN, de eigenaar van Digitenne, heeft echter te maken met het probleem dat veel Digitenne abonnees de digitale decoder in bruikleen van dit bedrijf hebben. Bij een overstap naar DVB-T2 moet KPN al deze bruikleen vervangen. En met de huidige populariteit van Digitenne gaat dit KPN vele tientallen miljoenen euro’s kosten.

  DVB-T2DVB-TDigitenneKPNMPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe

  UEFA Europa League Feyenoord - Fenerbahçe
  RTL 7 om 18:00 uur
  Rechtstreeks verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en Fenerbahçe.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY JASON BOURNE

   Matt Damon is terug en dit keer krijgt de zaak een persoonlijk tintje in Jason Bourne. Totaal TV mag dit spetterende vijfde hoofdstuk van de kaskrakerfranchise vijf keer als Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Rachel Getting Married

  Rachel Getting Married
  RTL 8 om 20:30 uur
  Wanneer Kym (Anne Hathaway) terugkeert naar haar ouderlijk huis voor de bruiloft van haar zus Rachel (Rosemarie Dewitt), brengt ze een lange geschiedenis van persoonlijke crisis en familieconflicten met zich mee. Vrienden en familie van het bruidspaar zijn bijeen voor een weekend vol plezier, muziek en liefde, maar Kym´s aanwezigheid -met haar scherpe tong en gevoel voor drama- weet de sfeer goed onder druk te zetten.

  Zappen.blog.nl