1. Nieuws

  Servië trapt af met DVB-T2

  DVB-T2 komt eraan! Servië start als eerste land met deze nieuwste terrestoriale uitzendstandaard.
  Jarco Kriek
  25 mei 2009
  comments 0
  Servië trapt af met DVB-T2

  Niet Engeland, Frankrijk of Duitsland maar Servië start als één van de eerste landen in de wereld met de nieuwe standaard voor digitale ethertelevisie, DVB-T2. De komende jaren wordt het analoge zenderpark in Servië vervangen door het moderne DVB-T2.

  Uiteindelijk moet op 4 april 2012 analoog definitief uitgeschakeld zijn en de Servische ether geheel voorzien van nieuwe DVB-T2 zender die gebruik maken van de MPEG4 compressietechniek. Daarmee voldoet Servië ruim aan de eisen die Europa stelt aan de overstap naar digitale televisie. In geheel Europa moet analoge televisie voor 2015 vervangen zijn door digitale televisie. In vele Europese landen, waaronder Nederland, is de overstap naar digitale ethertelevisie al gemaakt. Alleen wordt dan gebruik gemaakt van de huidige DVB-T uitzendstandaard. Met het nieuwe DVB-T2 kan men veel bandbreedte besparen. Deze besparing kan zelfs oplopen tot 45 procent ten opzichte van DVB-T. En zeker bij digitale ethertelevisie waar al gauw tegen capaciteitsproblemen aangelopen wordt is dit een welkome besparing.

  In Nederland zit overigens de overstap naar DVB-T2 er op korte termijn zeker niet in. In Nederland heeft Digitenne zeker te maken met capaciteitsproblemen. Digitenne kan het zenderaanbod hierdoor niet verder uitbreiden. KPN, de eigenaar van Digitenne, heeft echter te maken met het probleem dat veel Digitenne abonnees de digitale decoder in bruikleen van dit bedrijf hebben. Bij een overstap naar DVB-T2 moet KPN al deze bruikleen vervangen. En met de huidige populariteit van Digitenne gaat dit KPN vele tientallen miljoenen euro’s kosten.

  DVB-T2DVB-TDigitenneKPNMPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP Penny's Shadow

  Penny's Shadow
  NPO 3 om 15:30 uur
  Lisa is zeventien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de achttienjarige Kai en zijn vader. Kai's moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY ME BEFORE YOU

   Me Before You is een bijzonder eerbetoon aan de kracht van de liefde. In de film, gebaseerd op de bestseller van Jojo Moyes, raakt Louisa Clark (Emilia Clarke) haar baan als serveerster kwijt. Totaal TV mag de Blu-ray vijf keer weggeven.

  TV-TIP Say Yes To the Dress Benelux

  Say Yes To the Dress Benelux
  TLC om 20:00 uur
  Volg Nederlandse en Vlaamse bruiden die op zoek zijn naar de perfecte bruidsjurk. De bruiden worden onder andere geholpen door de Amerikaanse bruidsjurkengoeroe Randy Fenoli.

  Zappen.blog.nl