Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    SES-Astra bouwt Astra 3 positie verder uit

    De Luxemburgse satellietprovider SES-Astra zet vaart achter de uitbouw van de Astra 3 satellietpositie op 23,5 graden oost. Steeds meer nieuwe activiteiten zullen er op deze satelliet ontplooit worden.
    Jarco Kriek
    25 oktober 2007
    comments 0
    SES-Astra bouwt Astra 3 positie verder uit

    De Luxemburgse satellietprovider SES-Astra zet vaart achter de uitbouw van de Astra 3 satellietpositie op 23,5 graden oost. Steeds meer nieuwe activiteiten zullen er op deze satelliet ontplooit worden.

    Met nieuw content hoopt men de derde Astra hotspot in Europa onder de Europese satellietkijker onder de aandacht te brengen. Voor Nederland en Vlaanderen is deze satellietpositie inmiddels al dusdanig belangrijk geworden dat veel satellietkijkers gecombineerd naar de Astra 1 en Astra 3 satelliet kijken. De hiervoor benodigde DUO LNB 60 was de afgelopen maanden door de grote belangstelling moeilijk verkrijgbaar. Ook de verkoop van zogenaamde multifocus satellietinstallaties, zoals Multytenne, Wavefrontier en Visiosat, steeg de afgelopen maanden. De Astra 3 satelliet zal voor de Nederlandse en Vlaamse markt worden ingezet om nieuwe digitale themakanalen en HDTV zenders aan het zenderpakket van televisieaanbieders CanalDigitaal en TV Vlaanderen toe te voegen.

    Op dit moment is SES-Astra bezig om één van de oudste satellieten van de Astra vloot, de Astra 1D satelliet die al vanaf 1994 operatief is, op de Astra 3 positie te vervangen voor de Astra 1 E satelliet. Deze zal de komende tijd met de Astra 3A satelliet operationeel zijn op de 23,5 graden oost. Later zal op deze positie ook nog de Sirius 2 satelliet actief worden. Dit zal echter pas gebeuren als de Sirius 4 satelliet gelanceerd is en in bedrijf is genomen op de Sirius hotspot op 4,8 graden oost.

    SES-Astra zal daarnaat in 2009 de uitzendcapaciteit op 23,5 graden oost nog verder uitbreiden door een nieuwe satelliet, de Astra 3B, te lanceren. Hierdoor wordt het aantal actieve transponders, op dit moment 37, uitgebreid tot 56 in het jaar 2009.

    De Astra 3 positie zal door SES-Astra hoofdzakelijk gebruikt worden om snel groeiende digitale televisiemarkten in de Benelux, Centraal en Oost Europa te kunnen bedienen. Daarnaast zal middels de DUO LNB 60 ook de Astra 3 positie voor andere, inmiddels op de Astra 1 satelliet actief zijnde, betaaltelevisieaanbieders ingezet kunnen worden voor additioneel content. Voor de Duitse markt zal bijvoorbeeld de satellietinternetdienst Astra2Connect op de Astra 3 satelliet operatief zijn.

     

    Astra 3SES-AstraDUO LNB 60

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview